Április végén jön a szezonnyitó mallorcai hajókiállítás

Április végén a Baleár-szigetek fővárosa ad otthon a hajókiállítási naptár egyik legnagyobb és legnyüzsgőbb rendezvényének a Moll Vellben.

A Palma International Boat Show-t a Moll Vellben, a sziget legnagyobb és legjobban felszerelt kikötőjében rendezik, luxusjachtok, elegáns motorosok és a legmodernebb versenyvitorlások hatalmas választékát vonultatva fel. Az április 27. és 30. között nyitva tartó napos kiállítás a mediterrán nyári szezon nyitánya, ahol a hajók rajongói összegyűlnek a világ minden tájáról, és találkoznak az iparág szakembereivel, hogy kapcsolatokat építsenek, tanuljanak és megnézzék, mit kínál aktuálisan a hajós piac.

A kiállítandó jachtok és cégek listája folyamatosan bővül, így az idei esemény várhatóan felülmúlja a 2022-est, amikor 276 részt vevő vállalkozás és 264 hajó volt látható. Eddig több mint 300 cég részvételét erősítették meg, a tervek szerint olyan jachtok lesznek láthatók, mint a 30,5 méteres Wally Love, a 42 méteres Flying Manta, a 33,7 méteres Adytum, a 32 méteres Idle, az 50 méteres AAA,vagy a 40 méteres Naema.

A palmai katedrális előtt bemutatandó vízi játékszerek, motorosok és jachtok mind eladók vagy bérelhetők, általuk megismerhetők a legújabb technológiai megoldások és az innovációk. Amellett, hogy a résztvevők egy helyen tekinthetik meg a hajók hatalmas választékát, a program részeként élvezhetik a finom ételek, kellemes zenék, pezsdítő italok, valamint a különféle vízi sportok nyújtotta élményeket. A kiállítás első alkalommal ad otthont az Innovation Corner nevű rendezvénynek. A Yachting Ventures által támogatott tér az induló vállalkozások és az iparági szakemberek közötti párbeszéd ösztönzésére szolgál a hajózás jövőjének támogatása érdekében.

A kiállítás körüli napokban rengeteg látnivaló várja a látogatókat Palma szigetén, Mallorcán és azon kívül is. Érdemes bejárni Palma óvárosának bájos, kanyargós utcáit, megismerni történelmi épületeit. A sziget strandjai ilyenkor még csendesek, tökéletes helyszínt biztosítanak egy kis kikapcsolódásra – akárcsak a sziget további kiemelkedő nevezetességei: a La Almudaina királyi palota és a Bellver-kastély. A helyi éttermeknek, bérelhető kerékpároknak és a hajóknak köszönhetően néhány extra napot könnyen el lehet tölteni Mallorca felfedezésével.

(fotók és forrás: Boat International)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!