A Royal Huisman ismét a tökéletességre tör

Nincs semmi baj az Aquariusszal, de kéne egy új hajó – mondták az 56 méteres vitorlás jacht tulajdonosai a Royal Huismannak, a 2018-ban vízre bocsátott ketch építőjének.

Egyszerűen méretesebb, nagyobb teljesítményre képes változatot szerettek volna, amely mind túrázás, mind a versenyzés közben jól teljesít: „Egy modern, klasszikus jacht letisztult, egyszerű megjelenéssel. Nem kalózhajó, hanem egy modern, divatos és elegáns megjelenésű vitorlás, teljesítmény, megbízhatóság és minőség.”

Ezen kívánalmak mentén a holland Royal Huisman az új-zélandi Godfrey Cray Maritime Ltd. projektmenedzserrel, a holland Dykstra Naval Architectsszel és a brit belsőépítész Mark Whiteleyvel közösen kezdte meg a munkát az Aquarius II. 65 méteres (212 láb) változatán, amelynek az átadását 2024-re tervezik. Az új, továbbfejlesztett jacht a Royal Huisman testvérvállalatától, a Rondaltól származó karbonárbócot, illetve felhúzható tőkesúlyt kap.

A Royal Huisman szerint az Aquarius II. megőrzi az eredeti Aquarius eleganciáját és kényelmét, de több helyet kínál. Hibrid technológiákat alkalmaznak majd az energiatermelés és -kezelés terén, beleértve az intelligens energiafelhasználást. Az Aquarius II. tervezési és mérnöki előkészületei már előrehaladott állapotban vannak. Az alumínium hajótest és a felépítmények építése az idén nyáron kezdődik.

„Nagy megtiszteltetés számunkra az Aquarius tulajdonosainak a Royal Huismanba vetett bizalma” – mondta Jan Timmerman, a cég vezérigazgatója. Hozzátetette: a munkatársak „nagyon motiváltak, és örülnek, hogy egy ilyen tekintélyes projekten dolgozhatnak”. A Royal Huisman számára a visszatérő megrendelők és a pozitív ajánlások megszokottak. „Ezek azt mutatják, hogy valamit biztosan jól csinálunk” – mondja Timmerman.

A Royal Huismannal és az Aquarius II-vel (is) bővebben foglalkozunk az Aqua magazin hamarosan megjelenő, 155. számában. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról!

(forrás: jachtbouwactueel.nl, fotók: royalhuisman.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!