Kis hajó, nagy élmény: Elan E4

2024. május 29.
Címkék :

Az Elan E4 olyan hajó, amely arra késztet, hogy nekivágjunk a víznek, és kiélvezzük az igazi, szórakoztató vitorlázást.

A sportos felszereltségnek és a számtalan trimmelési lehetőségnek köszönhetően nemcsak családi túrázásra alkalmas, de egy ambiciózus legénység igényeit is kielégíti a szlovén gyártó modellje.
Fő tervezési jellemzői – két kormánylap, széles tat és tört ívű hajótest – együtt dolgozva ragyogó teljesítményt, jobb stabilitást, kiváló irányíthatóságot és kényelmes belső teret eredményeznek. A behúzható karbon orrsudár, az állítható backstag és a nagyvitorla-behúzó meglepően finom vitorlahangolást tesz lehetővé. A praktikusan elhelyezett csörlők, a génuabetekerő rendszer és a tőkesúlyon támaszkodó árbóc mind az alapfelszereltség részét képezik, így az E4 tökéletes a vitorlázás szerelmeseinek számára. Olyan könnyen hozható ki belőle a maximális teljesítmény, hogy az ember csak még többet akar.

A hajózás végeztével pedig a figyelem a belső felé fordulhat, ahol elegendő hely van a család és a barátok számára. Az Elan E4 széles hajótestének köszönhetően kényelmes kabin elrendezést kínál; szalonja világos, konyhája teljesen felszerelt, mosdója tágas. A jobb oldalon elhelyezett navigációs pult biztosítja a szükséges teret az útvonaltervezéshez (ami ma már ritkaság), míg a DAME-díjjal kitüntetett vezérlő panel könnyedén kezelhetővé teszi a fedélzeti rendszereket. A praktikus LED-világítórendszerek jól egészítik ki a standard csomagban szereplő gyönyörű természetes tölgyfa bútorokat.

Elődje, az Elan 360 nem volt tökéletes, ám az E4-hez a gyár visszanyúlt a 350-hez, és olyasmit hozott össze, ami sok vitorlázó álmaiban szerepel.

Az E4 az Elan legkisebb hajója, viszont talán a legszórakoztatóbb. Jól úszik a vízen, kormánylapjai elképesztő magabiztossággal, a legkisebb erőlködés nélkül tartják irányban. A kormányos biztos lehet benne, hogy mindig kontroll alatt tarthatja a vitorlást. Könnyű, 5 tonnás vízkiszorítása miatt pedig elképesztően gyors.

Az Elan E4 paraméterei
Teljes hossz: 10,60 méter
Vízvonalhossz: 10,10 méter
Legnagyobb szélesség: 3,50 méter
Merülés (standard): 2,15 méter
Merülés (opció): 1,70 méter
Vitorlafelület: 74,2 négyzetméter
Édesvíztartály: 185 liter
Üzemanyagtartály: 75 liter

Itt az idő!

YouTube video

(fotók: Elan Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!