Ingyenes sétahajózásokkal folytatódik a Bahart roadshow-ja

2024. április 25.
Címkék :

Hétvégén kezdetét vette a Bahart hajóbemutató roadshow-ja, amelynek során több balatoni településen is bemutatják a flotta „újoncait”.

Az új hajókkal legközelebb április 27-én Balatonbogláron, a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó nyitónapján, május 26-án pedig Keszthelyen találkozhatnak az érdeklődők és próbálhatják ki őket díjmentes sétahajózás keretében. Az új katamarán emellett gyereknap alkalmából különleges cirkuszi gyerekprogrammal várja majd a kicsiket és nagyokat is.

A 178. hajózási szezont már négy új hajóval kezdte meg a Balatoni Hajózási Zrt. A Balaton adottságaihoz kialakított két új komp mellett két új katamarán érkezett a Balatonra, amelyből egy a nyugati medencében teljesít majd szolgálatot. A Tomaj nevű hajóval így tavasztól már a legforgalmasabb Fonyód–Badacsony útvonalon találkozhatnak az utasok. Az új katamaránnal a hagyományos fonyód–badacsonyi hajózási évadnyitó ünnepség keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők és indulhattak ingyenes hajózásra a két település között.

Több mint hatmilliárd forintos hazai forrásból bővült új hajókkal a Balatoni Hajózási Zrt. flottája. A négy új hajó 40 éve nem látott fejlesztést jelent, és újabb lendületet ad a balatoni turizmusnak. A két komp és a két katamarán felavatására a 178. hajózási szezonnyitón került sor, amelyet követően március közepén már mindkét komp megkezdte az utasok szállítását, az új katamaránok pedig szolgálatba állás előtt még több kikötőben is bemutatkoztak a nagyközönségnek.

A hajóbemutató roadshow következő állomása az április 20-án, szombaton megtartott hagyományos szezonnyitó ünnepség volt Fonyód és Badacsony között. Az esemény a Balaton megkoszorúzásával vette kezdetét, majd az érdeklődők ingyenes hajózás keretében próbálhatták ki a Fonyód és Badacsony között közlekedő új hajót. Az új katamarán menetrendi és programhajóként fog szolgálatot teljesíteni a térségben, biztosítva a nyári intenzívebb menetrendet.

Az új hajók a tavasz folyamán már a végleges szolgálati helyükön fogadják a balatoni utasokat. A Tomaj katamarán Fonyód és Badacsony között közlekedik majd, a Balaton katamarán a Siófok–Balatonfüred–Tihany háromszögben teljesít szolgálatot, a tihanyi és a szántódi kompok pedig a révek között szállítják az utasokat, mely kényelmesebb és gyakoribb átkelést tesz lehetővé a két part között.

A hajók útvonalairól, valamint a menetrendről bővebb információk a www.bahart.hu oldalon találhatók.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!