Új szálloda épül a Balaton északi partján

2024. február 28.

Négycsillagos superior hotellel gazdagodik a Balaton északi partja.

Balatonfüred nemcsak a szívkórházáról és több kulturális emlékéről ismert, hanem a turizmus fontos hazai célpontja is. Egyrészről a Balaton-partra látogatók kedvelt úti célja, másrészről pedig a konferenciaturizmus egyik hazai fellegvára, hiszen sok magyar és nemzetközi találkozót szerveznek itt.

Az uniós közbeszerzési adatokból most kiderült, Balatonfüred Város Önkormányzata megbízásából egy újabb, négycsillagos superior minősítésű hotel épül a Vemév-Szer Kft. kivitelezésében, közvetlenül a tavaly átadott Kongresszusi Központ mellett. Ez azonban nem az egyetlen hasonló jellegű beruházás, amelyet az északnyugat-magyarországi magasépítésekben ismert cég végez Balatonfüreden: a közeli BalaPort apartmanjain is ők dolgoznak.

A Kisfaludy2030 programban megvalósuló tervezési és kivitelezési feladatokat is magában foglaló projektben egy 50 szobás és széles szolgáltatási körű szálloda épül, amely kifejezetten a Kongresszusi Központ keltette forgalmat szolgálja majd ki.

A hotel – a földfelszín alatti tereket nem számolva – tervezetten kétszintes lesz, és mind az ötven, 20-23 négyzetméteres szoba erkélyes lesz. A fejlesztés értéke nettó 2,387 milliárd forint. A 2575 négyzetméteres telken 900,25 négyzetmétert építenek be, az engedélyes tervek pedig már rendelkezésre állnak. A pályázati leírás alapján a hotel a Kongresszusi Központ előtt kialakított burkolt, multifunkcionális tér déli oldalán helyezkedik majd el.

A szálloda tömbszerű kialakítása révén gazdaságos és racionális jellegű épület lesz, a földszinten tömör és függönyfalas felületek váltakoznak majd, a homlokzat pedig mészkő burkolatot kap. Az épületben többek között éttermet, az azt kiszolgáló 100 adagos konyhát (látványkonyhával együtt), bárt és spa-fitnesz részleget is kialakítanak. A munkálatokra a kivitelezés megkezdésétől számítva 20 hónapot szánnak – írta a magyarepitok.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!