Horgászjegy árak 2024-ben

Meddig érvényesek az idei horgászjegyek? Mikortól és milyen áron válthatóak a jövő évi okmányok? A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. tájékoztatója.

A kemény telek elmaradásából kifolyólag egyre több horgász tervez hódolni szenvedélyének a karácsonyi-újévi szabadság alatt. Ez az időszak elsősorban a „téli keszeg” horgászata miatt csábít sok horgászt a kikötőkbe, de az enyhébb napokon ponty, éjszakánként pedig süllő is fogható mólókról. A horgászok érdeklődéséből kifolyólag pedig megszaporodnak a kérdések is az évváltással összefüggésben. 

Az egyik legfontosabb információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek! 

Ahogy a korábbi évek gyakorlatából már megszokhatták a 2023. évre érvényes állami horgászjegyek és a balatoni éves területi jegyek 2024. január 31-ig érvényesek. Akik időszaki jeggyel horgásznának, a 24 vagy 72 órás, illetve a 10 napos, de akár a behúzós jegyeket is megvásárolhatják a 2023-ra érvényes állami jegyekkel még január hónapban. 

A 2024. évre érvényes balatoni éves jegyek értékesítését a tervek szerint 2024. január 10-én kezdik meg. Nagyon fontos, hogy 2024-re szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már a 2024. évre érvényes állami jeggyel rendelkezik! Ugyanez igaz az időszaki jegyekre február 1-jét követően.

Az értékesítési helyek megtalálhatók a térképes adatbázisban. Az év eleji nyitva tartásról érdemes előzetesen telefonon érdeklődni!

Online területi jegy vásárlás a horgaszjegy.hu oldalon intézhető.

A fogási naplók leadási határideje 2024. február 28., a dokumentumokat összesítve, kitöltve kell leadni azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2024. évi állami jegyet váltani fogják.

A 2024-es Balatoni Horgászrend végleges verzióját várhatóan január első hetében teszik közzé, hogy összhangban legyen az időközben megjelenő új jogszabályokkal, de lényeges változtatást nem tervez a szervezet.

fotók: wunderbarerbalaton.de, campingheviz.eu, zanderangelnamplattensee.at

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!