Ingyen utazási lehetőség az őszi szünetben

2023. október 25.
Címkék :

Az idei tanévben újra visszatér a családok életébe Kajla kutya. Az őszi szünetben is érdemes lesz kihasználni a kedvezményes programlehetőségeket és a közösségi közlekedést választani az utazásokhoz.

A Kajla útlevéllel az iskolások a teljes szünet alatt ingyen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton. Ehhez a világoszöld Kajla útlevél mellett a diákigazolványra vagy személyi igazolványra van szükség, amivel kiváltható a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy.

Az őszi szünetben ismét elérhető a KajlaBalaton24 jegy, amely az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb november 5-én, éjfélig. A kedvezményes jeggyel ez idő alatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-Start Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti vonalain, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.

A tikett az utas által megadott időponttól egy óráig érvényes, ezalatt egyszeri utazást biztosít Szeged–Algyő–Hódmezővásárhely vasútállomások között a TramTrain járatokon, a 135-ös vasútvonalon közlekedő vonatokon Szeged–Hódmezővásárhely vasútállomások között, valamint Hódmezővásárhelyen a Volánbusz helyközi csatlakozó járatain.

A díjmentes utazásra szóló vasúti Kajla jegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új Elvira felületén és a MÁV-applikáción keresztül van lehetőség. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, helyjegyköteles vonatokra az adott vonatra érvényes helyjegyet meg kell váltani a díjmentesen utazó gyermek részére is. A MÁV-Start és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik. A korábbi sárga, sötétkék és világoskék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.
Idei újdonság az Ovis kajla Útlevél, amit az óvodások számára lehet igényelni, ez névre szóló, és kizárólag Kajla-pecsét gyűjtésére szolgál, hiszen a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!