Öt év szünet után újra lesz hajókiállítás Oslóban

2023. október 17.
Címkék :

Jövőre visszatér az oslói fedett hajókiállítás, ami azért jelentős, mert Norvégia legnagyobb hajósvásárát 2019 óta nem rendezték meg a Covid miatt.

Az oslói nemzetközi hajókiállítás (Sjøenforalle) jövőre tér vissza, február 29-én nyitja meg kapuit, és március 3-án zárul a Telenor Arénában, ahol korábban már kétszer is megrendezték az eseményt. Ez azt jelenti, hogy Norvégia leghagyományosabb hajós seregszemléje visszatér. A szervezők szerint a látogatók tartalmas eseményre számíthatnak, ahol mindenki megtalálja a kedvére való néznivalót.

Az oslói beltéri vásárt először 1956-ban rendezték meg, és 1967 óta évente megnyitotta kapuit, idővel a norvég hajózási szezon kiindulópontjává lett. A népszerű hajókiállítás azonban 2019 óta nem rendezték meg, miután a világjárvány kitörése miatt nem sokkal a 2020. márciusi megnyitó előtt le kellett mondani a megnyitásáról. A pandémia nyomán jelentkező különböző kihívások miatt a szervezőknek eddig nem is sikerült újraindítaniuk a rendezvényt.

„Nagyon várjuk már, hogy az oslói show visszatérjen! Az, hogy március elején egy kis időre elfelejthetjük a telet, kellemes hőmérsékletben sétálhatunk, és hajókat nézegethetünk, csodálatos érzés azok számára, akik szeretik a hajózást, és akinek hiányzik a nyár” – mondta Magnus FrøshaugRyhjell, a Norboatvezetője, a Sjøenforalle tulajdonosa.

Ryhjell szerint a hajókiállítások és vásárok általában véve fejlődnek, és a szervezők az oslói úszó hajókiállítás (Båter i Sjøen) sikertényezőinek egy részét az AkerBrygge-re is átültetik: „Világosan látjuk, hogy jó néhány feltételnek kell teljesülnie egy vásár sikerességéhez. A kiállításnak olyan helynek kell lennie, ahol az egész család jól érezheti magát, nem pedig olyannak, ahová az egyik családtag »magával rángatja« a banda többi tagját.”

(forrás: ibinews.com, fotók: sjoenforalle.no)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!