Rekord létszámú indulóval zajlott a Félszigetkerülő vitorlásverseny

Szombaton 322 hajó nevezésével rendezték meg a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíjat.

Az eseményre rekordmezőny gyűlt össze, összesen 322 hajó csapata nevezett, ez bőven meghaladja az eddigi rekordot tartó 2021-es verseny létszámát, amikor több mint 250 hajó állt rajthoz. A szombati végeredmény szerint a benevezett 322 csapatból végül 298 teljesítette a távot, ami magas, 93 százalékos befutási arányt jelent.

A Félszigetkerülőn a Balatonfüred – Tihanyi-szoros – Bázsai-öböl – Hajógyári-öböl – Balatonfüred távot kellett teljesítenie a csapatoknak. A Félszigetkerülő szabályai szerint a versenyen nem indulhattak a hosszú távú balatoni versenyeket – köztük a Kékszalagot – leggyorsabban teljesítő nyílt többtestű hajók.

A tervezettnek megfelelően rajtolt el szeptember 16-án szombaton 10 órakor az idei Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj. A Principessának kevesebb, mint két órára volt szüksége, hogy teljesítse a távot, másodikként szelte át a célvonalat a Quantum Sails Trentasette, míg harmadikként a Remete futott be.

Teljesítményéért a Principessa legénysége különdíjat is kapott, a csapat tagjai Herczeg Ágota festőművész Befutó című képét vehették át az ünnepélyes eseményen.

A Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj teljes eredménylistája itt böngészhető.

További képek a versenyről:

A teljes galéria itt érhető el.

Videós összefoglaló:

YouTube video

fotók: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!