A hajózási ipar legjobbjai – DAME Award 2022

A Metstrade iparági szakvásáron 1991 óta díjazzák a legjobban megtervezett termékeket. Az idén az Ocean Signal RescueME PLB3 AIS Personal Locator Beacon tarolt.

Andre Hoek, a DAME-díj zsűrijének elnöke a nyitónapon, november 15-én, a reggeli sajtótájékoztatón adta át az elismerést a RAI Amsterdam Convention Centre-ben.

Az automatikus azonosító rendszer (AIS), a Return Link Service (RLS) és a Near Field Communication (NFC) egyetlen, 406 MHz-es személyes helymeghatározó jeladóban (Personal Locator Beacon, PLB) való egyesítésével a RescueME PLB3 jelentős előrelépést jelent a PLB-k fejlődésében.

A zsűri döntésével elismerését fejezte ki, hogy az Ocean Signal többféle technológiát gyúrt egybe, ráadásul meglehetősen kis helyre, valamint láthatóbbá tette a cég eltökéltségét abban, hogy a már jó termékeket még jobbá tegye, maximalizálva az életmentés esélyét.

Az eredményt kommentálva Hoek így nyilatkozott: „Az idő múlásával a DAME zsűrijében vizsgált termékek egyre tágabb határok között mozognak. Az idén egy aprócska csónaktól és külső motoros nyomkövetőktől kezdve egy 65 tonnás utazó emelőig mindent értékeltünk. Bármilyen méretű, árú vagy összetettségű is legyen azonban, a zsűri továbbra is nagy hangsúlyt fektet a termékek tervezésének vizsgálatára a funkcionalitástól kezdve a formán, a környezetre gyakorolt hatáson, az innováción és az áron át a teljesítményig. Mind a 48 jelöltnek gratulálunk ahhoz, hogy megfeleltek a folyamat során elvégzett vizsgálatoknak.”

A 31. DAME Award versenyre 48 termék került be a 14 országból érkező 104 pályamű közül. Hat produktum kategóriagyőztes lett, 13 további kapott különdíjat és a zsűri megnevezte az első Környezetvédelmi Dizájn Díjat.

Tengeri elektronika és tengerrel kapcsolatos szoftverek
Raymarine UK – YachtSense Link 4G tengeri útvonaltervező

Fedélzeti felszerelések, vitorlák és kötélzet
Amare Srl – Arya

Mentő- és biztonsági felszerelések
Ocean Signal – RescueME PLB3 AIS személyes helymeghatározó jeladó

Gépek, meghajtás, mechanikus és elektromos rendszerek
Integrel Solutions – Integrel – A következő generáció

Ruházat és személyzeti kiegészítők
Rooster Sailing – Aquafleece kabát

Kikötői és hajógyári felszerelések, hajóépítő szerszámok és anyagok
MarineShift360 – MarineShift360 életciklus-értékelő eszköz

A zsűri az Aceleront nevezte meg az első Environmental Design Award győztesének az Essential fenntartható akkumulátorért.

(fotók és forrás: metstrade.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!