Öt jacht égett ki a hajógyári tűzben

2022. november 20.
Címkék :

A 23,4 méteres Bougie nevű klasszikus jacht konkrétan megsemmisült az egyesült államokbeli New Orleansban, négy másik komoly károkat szenvedett.

A helyi tűzoltókat november 13-án, vasárnap, nem sokkal reggel 6 előtt riasztották a helyszínre, hogy megfékezzék a tüzet. A lángok feltehetően a hajógyár területén lévő egyik irodaépületben keletkeztek, amely szintén megsemmisült. A hatóságok szerint két, a vízen lévő és három parton álló hajó „teljesen lángba borult”, két további, a közelben lévő pedig kisebb károkat szenvedett.

A lángok megfékezését célzó erőfeszítéseket nagyban nehezítette az erős szél. Ötvenöt tűzoltó vett részt a munkálatokban, sérültekről nem érkezett jelentés, a tűz oka egyelőre ismeretlen.

A Bougie egyike a tűzben megsemmisült nagyobb jachtoknak. A hajót 1929-ben építették, egyedi példány teakfából és mahagóniból, háromkabinos elrendezéssel. 2013-ban részben elsüllyedt, az összes alsó terét elárasztotta a víz, beleértve a gépházat. Azóta renoválták, és az új tulajdonos október végén vitte a SeaBrook kikötőbe, hogy a teljes körű helyreállítás a következő szakaszába lépjen.

YouTube video

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!