Támogatják az orosz beutaztatókat a törökök

A Turkish Airlines másfél millió helyet szorít gépein az orosz nyaralóknak, az utazásszervezőket pedig hitellel segíti ki az állam.

A Turkish Airlines bevonása a török kormány beutazó turizmust felpörgető projektjének része, és az intézkedéssel olyan utaztatóknak szeretnének segíteni, mint az Anex Tour, a Pegas Touristik és a Coral Travel, amelyek számára Oroszország és Ukrajna a fő piac.

Tavaly 4,7 millió orosz és közel 2,1 millió ukrán turista látogatott Törökországba. Az orosz légitársaságok Boeing- és Airbus-gépei már nem repülnek Törökországba, mivel a nyugati lízingtársaságok visszakövetelik az oroszoknál lévő repülőgépeket, és a gyártók már alkatrészeket sem szállítanak Oroszországba.

Az orosz és ukrán beutaztatásban érintett utazásszervezőknek 300 millió dolláros hitelt biztosít a török kormány. Ezenkívül egyes híradások szerint szintén állami támogatással egy új, antalyai székhelyű légitársaságot is alapítanak, amely csak Oroszországból szállít majd turistákat Törökországba.

Orosz médiumok híradásai szerint a három nagy török utazásszervező már a múlt héten elkezdett utakat árusítani a Turkish Airlines helyeire alapozva Oroszországban. Ezenkívül a Pegasus Airlines is indított Moszkvából Isztambulba és Antalyába tartó járatokat – írta a turizmus.com.

fotók: samchui.com, traveldailymedia.com, refinery29.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!