Antares 8 – A sokoldalú családi túrahajó

Az Antares márka középkategóriás modellje nehéz helyzetekben is jól viselkedik, könnyen irányítható, köszönhetően a Beneteau Csoport egyedi fejlesztéseinek. Fedélzetén biztonságban utazik a család.

A Beneteau Antares 8 annyira új modell, hogy szeptember közepén mutatkozott be a nagyközönségnek a Southampton Boat Show-n. Nem előzmények nélküli, de innovatívabb az elődeinél, és szélesebb körben használható, mint azok. Középméretű modellje a Beneteau „weekender” sorozatának, olyan újításokkal, amelyek elsősorban a túrázók és a horgászok igényeit elégítik ki, emiatt két verzióban készül. A Cruising kivitel a lehető legnagyobb fedélzeti komfortot nyújtja, míg a Fishing a sikeres halfogáshoz nyújt segítséget.

Dizájnja Fishing kivitelben inkább sportos, míg Cruising verzióban inkább elegáns, így az Antares 8 tökéletes megtestesítője egyszerre két hajónak. És nem is kicsi hajóknak! Az általa biztosított teret addig növelték, hogy akár kilenc ember is elférjen rajta. Tervezéskor fontos szempont volt az élhetőség, a minél kényelmesebb használat, aminek talán leginkább szembetűnő eleme a jobb oldalra épített pluszbejárat. Ezen keresztül egyrészt könnyebb ki- és beszállni a marinában, másrészt a horgásztúrák alkalmával még biztosabban lehet fedélzetre emelni a zsákmányt. Ezzel együtt megmaradtak a hátsó platformok is, bejáratként és fürdőlépcsőként egyaránt funkcionálva. Nem látványos, ám hasznos módosítás az elődökhöz képest, hogy szélesebbre vették a közlekedőt jobb oldalon, így még könnyebben lehet kisétálni az orrban lévő napozóhoz – nyaralásnál fontos szempont!

Azért, hogy a pillanatnyi felhasználási igényeket minél egyszerűbb legyen kielégíteni, a Beneteau-nál a moduláris kokpitkialakítás mellett döntöttek. Így a három ülőfelület és a levehető lappal szerelt asztal mindig az éppen szükséges létszámnak és célnak megfelelően alakítható. A padok ráadásul további hasznos megoldásokkal kápráztatnak el: a hátsó előrecsúsztatható, a megnyíló helyről könnyű hozzáférni a motorhoz (akár ki is emelni azt), az elsőben elrejthető egy jégláda. Mindent elnyelő, nagy méretű tároló található a kokpit padlója alatt, és még a kabin tetejére is lehet rakodni, a kapaszkodókat használva lekötési pontnak. Fishing kivitelben a hátsó kanapé helyére „horgászállás” kerül bottartókkal és praktikus dobozokkal, vízforgatós haltartó és három rekesz a padló alá.

A szalon eleganciáját a praktikussága adja, mindkét kárpitozásstílus jól illeszkedik a felhasználási területekhez, a kormányosi székek nem csak előre, de a hajó belseje felé is nézhetnek. A térben elfér még a konyha (hűtővel és gázos vagy elektromos tűzhellyel), kérhető légkondicionáló berendezés (ritka lehetőség ebben a mérettartományban), mi több, öten alhatnak a fedélzeten (ketten az orrkabinban, ketten a szalonban, egy valaki pedig a szalon alatt ügyesen kialakított helyiségben). A komfortot az állómagassággal épített fürdő teszi teljessé.

Testének víz alatti részét úgy formázták, hogy mindig stabil maradjon, pláne, mivel a 250 lóerős motorral 35 csomós végsebességre képes.

A márka hazai képviseletét a Pannon Yacht Kft. látja el. Bemutató videó:

YouTube video

(Fotók: beneteau.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!