Megtartják a 2022-es boot Düsseldorfot

A kiállítást beharangozó sajtótájékoztatót végre nemcsak online formában tartották meg, hanem személyesen is jelen lehettek újságírók. A jelszó: back in full force.

Wolfram Diener, a Messe Düsseldorf igazgatója elmondta, hogy minden, az EU-ban elfogadott vakcinával oltott látogatót szívesen látnak és fogadni tudnak. A maguk részéről pedig mindent megtesznek az egészséges környezet megteremtése érdekében, így például óránként cserélik a levegőt a csarnokokban. Fontos, hogy az előírásokat mindenki betartsa, így csökkenthető minimálisra a megfertőződés kockázata. Majdnem annyi kiállító lesz, mint a Covid előtti időkben, a belépőjegyek természetesen online is megvásárolhatók, és láthatóan már most elsöprő az érdeklődés.

Petros Michelidakis, a kiállítás igazgatója egy Murakami Haruki-idézettel kezdte beszédét: „És egyszer vége lesz a viharnak. Nem fogsz emlékezni, hogy csináltad végig, hogy élted túl. Még abban sem lehetsz egészen biztos, hogy tényleg véget ért. De egy dolog biztos. Amikor kijössz a viharból, nem az az ember leszel, aki besétált abba. Ez minden, amiről a vihar szól”. A boot Düsseldorf most már a vihar után van, a 220 000 négyzetméternyi kiállítási területét 90 százalékban lefoglalták, biztonságos körülmények között lehet majd nézni mindent.

A csarnokok beosztása:
1: motorosok 30–60 láb között
3: belépő szintű motorosok és külmotoros hajók (nagy öröm, hogy jönnek a tengerentúli gyártók is)
4: kismotorosok és elektromos hajók
5: szuperjachtokat kiegészítő kismotorosok és kiszolgálóhajók
6: a motorosok királynői, akár 70 lábig
7a: megajachtok (méretükből fakadóan csak modell formában) és hajós belsőépítészet
8b: szörf. A gyártók a korábbiaknál is nagyobb számban lesznek jelen, megnőtt a medence, illetve üzembe helyeznek egy szélgépet. No meg gerjesztik az elmaradhatatlan beltéri hullámot (The Wave).
9, 10: RIB-ek, felszerelések, kiegészítők
11, 12: búvárkodás
13, 14: új nevet kapott az úti célok szekció, mostantól a destination seaside névre hallgat, mert nemcsak vízhez kapcsolódó dolgok, hanem hotelek, chartercégek, utazásszervezők, régiók és városok is ismertethetik a kínálatukat.
15, 16, 17: vitorlázás – a vízi sportok lelke. Majdnem tele van a három csarnok, külön standot kap a Start Sailing kezdeményezés, ahol fórumot rendeznek a mozgáskorlátozottak vitorlázásáról, illetve arról, hogyan férhetnek hozzá minél könnyebben a kezdők a sporthoz.

A boot Düsseldorf 2022. január 22–30. között várja a látogatókat.

(fotók: Messe Düsseldorf/ctillmann)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!