Folytatódnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik: újabb 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetők tovább a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok.

A Kisfaludy Strandfejlesztési Program célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon. A több lépésben megvalósuló fejlesztések eredményeként országszerte európai színvonalú, azonos szolgáltatási minőséget biztosító, családbarát, akadálymentes fürdőhelyek fogadják a látogatókat. A támogatássorozat első 4 ütemében 12 milliárd forintos támogatással kelt új életre 114 strand (például Tiszafüreden). A strandfejlesztés következő ütemében a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén mintegy 100 projekt nyerhet majd el újabb fejlesztési forrásokat.

A fejlesztéseknél kiemelt cél, hogy azok elsősorban a részleges akadálymentesítést, valamint család- és látogatóbarát szolgáltatási infrastruktúra kialakítását helyezzék a középpontba. A beruházások során továbbra is szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, így többek között a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását, a vízbe jutás feltételeinek javítását, az egységes arculati elemek használatával koherens tájékoztató és vendégirányító rendszerek kialakítását az akadálymentesítés jegyében. Szintén támogatható lesz a zöldfelületek megújítása és bővítése, az ingyenes wifi kiépítése, akárcsak az árnyékolók és utcabútorok telepítése.

A Kisfaludy Strandfejlesztési Program 2021. évi pályázatai kiírásainak tervezetei már olvashatók a kisfaludyprogram.hu oldalon.

(MTI)

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!