Strandfejlesztések a Tiszán

Több mint félmilliárd forintból tovább korszerűsítik a szabadstrandot és környékét Tiszafüreden, a tervek szerint a beruházás őszre elkészül, a strand továbbra is látogatható.

A fejlesztésektől függetlenül a szabadstrand üzemel, várják a látogatókat. A Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően moduláris stégrendszerrel, multifunkciós sportpályával, fitneszparkkal bővült a szabadstrand, ahol két motoros mentőcsónak is üzemel.

A Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán nyert 400 millió forintból folyamatban levő egyéb fejlesztések a tervek szerint őszre készülnek el.

Ebből a forrásból fogadóépületet építenek, ahol öltözők, mosdók, baba-mama szoba, elsősegélynyújtó hely és értékmegőrző lesz. Emellett homokfoci- és strandröplabda-aréna épül lelátóval, ehhez is tartozik majd egy épület öltözővel, vizesblokkokkal és napozóterasszal. Továbbá a szabadstrandi büfék elé egységes, fedett teraszrendszer épül, valamint játszóteret alakítanak ki és parkosítanak is.

A harmadik – az MTÜ 15 millió forintos támogatásából megvalósuló – projekt során kizárólag gyermekes családok számára fenntartott mosdót, öltözőkabinokat alakítanak ki – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!