Nyilatkozatot adott ki a Luna Rossa Prada Pirelli Team

Három éve kezdődött az az intenzív és érzelemgazdag kampány, ami most, három hónapnyi izgalmas versenyzéssel véget ért.

Vezető szerepet vállaltunk egy új hajóosztály születésében, és végtelenül büszkék vagyunk arra a munkára, amit a csapat tagjai végeztek. Az America’s Cup ugyanis nem szimpla sportesemény, hanem fokmérője a részt vevő nemzetek technológiai fejlettségének, kreativitásának és alapértékeinek, amiket mi büszkén képviseltünk.

Számtalan emlékezetes pillanatot éltünk át, kezdve az Aucklandbe költözés nehézségeitől a Prada Cup megnyerésén keresztül a döntőben való küzdelemig. A vereséget nehéz elfogadni, de ilyen a sport, ilyen a vitorlázás, és főleg ilyen az America’s Cup. Néha bizony brutális, de az eredményt el kell fogadni, és tanulni a hibákból. A Luna Rossa szerint ha az ember nem adja fel, nem is igazán veszített.

Győzelem a Prada Cupon:

YouTube video

Boldogsággal tölt el bennünket a gondolat, hogy ilyen messzire jutottunk, és izgalommal, hogy még erősebben térjünk vissza. Reményeink szerint a Kupa szellemisége megmarad, és továbbra is minden idők legvágyottabb és legértékesebb sporttrófeája lesz.

Hálásak vagyunk szponzorainknak, támogatóinknak és sokmilliónyi rajongónknak, akik a világ másik felén is közel voltak hozzánk. Sikerünk az ő szenvedélyük és lelkesedésük eredménye is. Bebizonyítottuk, hogy méltó kihívók voltunk, fontos értékeket képviseltünk a szárazföldön és a vízen egyaránt.

Csapatként óriási köszönettel tartozunk Új-Zélandnak, Aucklandnek és a Mana Whenua-közösségnek, akik szívélyesen fogadtak bennünket, és lehetővé tették, hogy néhány hónapig egészséges, Covid-mentes környezetben éljünk.

Izgatottan várjuk, hogy a következő America’s Cupon újra versenyezhessünk az AC75-ösökkel.

„The dream isn’t over”

YouTube video

(forrás: lunarossachallenge.com, fotók: 1ocean.org; americascup.com; yachtracing.life)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!