Nyáron indulhat a turizmus?

Már tavaly május óta Ciprus partjainál, Limasszol közelében várakoztatja luxushajóit a világ egyik legnagyobb tengerjáró utakat szervező cége, bízva abban, hogy nyáron újraindulhat a hajós turizmus.

A minimális létszámúra csökkentett legénység a hajókat olyan állapotban tartja, hogy azok bármikor ismét útra kelhessenek, ha a körülmények megengedik.

„Jelentős hasznot nyújt a ciprusi gazdaságnak ez az üzlet. Hajó- és legénységcserét kínálunk számukra, továbbá tankolást és az összes olyan kapcsolódó szolgáltatást, amelyre a készenléti üzemmódhoz szükség van. Várhatóan ezen a nyáron már újra elindulhat a tengerjáró turizmus” – mondta a limasszoli kikötő vezetője, Panajótisz Agathókleusz.

Ciprus havonta 120 ezer eurót, azaz nagyjából 42 millió forintot kap a hat hajó befogadásáért. Ez a semminél több, de édeskevés ahhoz, amit a pandémia előtt a turizmusból keresett. Az ágazat általában 15 százalékkal, nagyjából 2 és fél milliárd euróval járult hozzá a bruttó hazai össztermékhez. 2019-ben, a járvány előtt még csaknem 4 millió, tavaly viszont már csak 650 ezer külföldi nyaralt a mediterrán szigeten – írta a hu.euronews.com.

Újraindulás az USA-ban.

A szingapúri megoldás.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!