Turisztikai látványosság épül Tihanyban

2021. február 6.
Címkék :

Kiállító- és közösségi teret is magában foglaló turisztikai fogadóközpont épül Tihanyban a korábbi művelődési ház átalakításával.

A háromszintes turisztikai központot 482 millió forintból alakítják ki, a munkálatok megkezdődtek, a létesítmény a tervek szerint év végére készül el. A több Balaton környéki települést érintő 3 milliárd forintos uniós fejlesztés részeként megvalósuló tihanyi beruházás keretében megújul a Visszhang-domb is. A projekt keretén belül elkezdődött a Csokonai-liget, a Függőkertek és az Apátsági lépcső megújítása.

Az új turisztikai fogadóközpont földszintjén a Tourinform-iroda működik majd, az első és a második emeleten pedig kiállítóteret alakítanak ki, amely közösségi térként is használható lesz. A központba tervezett tárlat Tihany és a Balaton környékének egykori életét mutatja majd be akadálymentes környezetben.

A település 19. századi magtárát 1963-ban alakították át mozivá és kultúrházzá Callmeyer Ferenc építész tervei alapján. A jelenlegi felújítást követően az épület megőrzi műemlék jellegét.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!