Napelemes nyaralóhely úszó villákkal

Az osztrák Silent Yachts eddig is eredeti ötletekkel állt elő, így születhetett meg a napelemmel hajtott luxuskatamaránjuk. Most még feljebb lépnek, és egy egész üdülőfalut terveznek a fenntarthatóság elve mentén mozogva.

Különböző partnerek bevonásával azért született meg a Silent Resorts cég, hogy legyen, amely megalkotja egy tisztán napenergiával működő üdülőtelep terveit. A végeredmény impozáns: rugalmas és előre szerkesztett megoldás, kikötési lehetőséggel az elektromos katamaránok részére, úszó villákkal és minden egyéb kiszolgáló létesítménnyel. Előnye a tervnek, hogy szinte bármilyen méretben megvalósítható.

Fókuszában természetesen a Silent Yachts által épített, 18 és 24 méter hosszú katamaránok állnak, amelyek igazi úszó luxuslakások. Mindben van négy kabin (saját fürdővel), konyha (praktikusan külön séffel), terasz, napozó. Ha pedig valakinek utazni támad kedve, csak elköti a hajót, és már indulhat is a tengeri felfedezés! Tekintve, hogy a katamaránok hatótávolsága végtelen, nincs akadálya a nagy távok megtételének sem. Ehhez vegyük hozzá a föld különböző pontjaira tervezett helyszíneket, és mindjárt látjuk, hogy milyen új élmények érhetik a vendégeket és klubtagokat.

Ami a parti létesítményeket illeti, minden szükséges megtalálható közöttük: recepció, étterem, úszómedence, klubház, konditerem, spa, strandpavilonok – mind a víz közelében. Így a projekt keretein belül környezetkínélő módon élvezhető az élet. A cég állítja, hogy a világ bármely pontján képesek tető alá hozni a projektet, és ehhez legfeljebb 18 hónapra van szükségük.

(forrás: yachtscroatia.com, fotók: silent-resorts.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!