Zöld jelzést kapott a Bermuda Gold Cup

Sok hónapnyi alapos előkészítést és gondos mérlegelést követően a Royal Bermuda Yacht Club bejelentette, hogy megtartják a VII. Edward királyról elnevezett trófeáért zajló, immár hetvenedik Bermuda Gold Cupot.

Az eredetileg májusra tervezett eseményt a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzet miatt halasztották el. Most nekifutnak a megrendezésnek, az új dátum október 26–30. – hacsak a második hullám közbe nem szól. Mindenesetre tizenhat csapat jelezte részvételi szándékát, ami azt jelenti, hogy minden hely foglalt lehet.

Leatrice Oatley, a rendezvény felelőse elmondta: „Megszámlálhatatlanul sok egyeztetést tartottunk az elmúlt hónapokban, folyamatosan figyeltük, miként változnak az utazási korlátozások, a karanténra vagy épp a távolságtartásra vonatkozó szabályok itt nálunk és szerte a világban. Most azt érezzük, hogy a helyzet sokat javult, megtartható a verseny.”

Bermuda reptere július elején kinyitott, azóta folyamatos tesztelés és nyomon követés zajlik. A szigetre utazóknak indulás előtt egészségügyi tesztet kell végezniük, majd érkezéskor egy újabbat. Amíg az utóbbi eredménye elkészül – jellemzően 8-12 óra alatt –, addig a szállásukon kell várakozniuk.

„Eddig 12 csapat erősítette meg indulási szándékát, de hisszük, hogy teljes lesz a rajtlista. Ha a PGA Tour megtarthatja az október végi eseményét, akkor mi is” – tette hozzá Leatrice Oatley.

(forrás: sail-world.com, fotók: wmrt.com, sailweb.co.uk, sailkarma.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!