Változásra készülhetnek a Horvátországban nyaralók

Új útdíjrendszert vezetnek be a jövő évtől Horvátországban. Végérvényesen száműzik a fizetőkapukat, az autópálya használatáért e-matricát kell majd vásárolni.

Az új fizetési mód jelentősen csökkenti a forgalmi dugókat, a matricák ára is kedvezőbb lesz, mint a jelenlegi, a kapuknál fizetendő díjak. A tervek alapján minden fel- és lehajtóhoz kamerát telepítenek a matricák érvényességének vizsgálatára.

A jelenlegi fizetőkapus rendszer legnagyobb hátránya, hogy a sztrádahasználatot a megtett kilométerek után fizetteti meg, ezért igen drága. Jelenleg egy személyautó után a letenyei határátkelőtől a tengerparti Split városáig 10 ezer forintnyi kunába kerül az út. Butković a közszolgálati médiának adott nyilatkozatában elmondta: további infrastrukturális fejlesztéseket is terveznek, ezek közül az isztriai projekt a legjelentősebb.

Egy éven belül elkészül a Rijeka és Pazin közötti szakasz második sávja, így az Isztriai-félsziget átfogó, Y alakú autópályája öt kilométer híján kiteljesül – írta a Figyelő.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!

1 Comment

Nagy változás jön Horvátországban – erre készüljenek az Adrián nyaralást tervezők | Startlap Utazás

2020.08.19. at 7:54 de.

[…] és lehajtóhoz kamerát telepítenek a matricák érvényességének vizsgálatára – írja az Aqua a Figyelő cikke […]