A családja miatt vitorlázta át az Atlanti-óceánt

Egyedül vitorlázott át az Atlanti-óceánon egy férfi, hogy a járvány ideje alatt találkozhasson idős szüleivel.

„Amikor kitört a koronavírus-járvány, Európában naponta ezer ember halt meg, én pedig attól féltem, soha többé nem láthatom a családomat” – mondta Juan Manuel Ballestero, akinek szülei 90 és 82 éves korukkal a veszélyeztetett korosztályba tartoznak. Az argentin férfi fogta a vitorlását és a repülőjáratok leállítása után nem sokkal útra kelt Portugáliából Argentínába.

A majdnem három hónapos utat 8,8 méteres Skua nevűvitorlásával tette meg. Az Atlanti-óceánt 200 euróért vásárolt élelemmennyiséggel vészelte át a Madeira közelében lévő Porto Santo szigetről indulva.

Ballestero tapasztalt vitorlázó, már 2011-ben is átszelte vitorlással az Atlanti-óceánt, ennek ellenére ez az utazás számára is sok veszélyt tartogatott. Többször keveredett heves viharokba, a hajó külső borításán több hasadás keletkezett.

YouTube video

Útja során 82 nap alatt mintegy 8000 kilométert tett meg két rövid megállóval Brazíliában és Uruguayban, míg végül június 18-án megérkezett szülővárosába, Mar del Platába. Szüleit azonban még mindig nem ölelheti át, mivel előbb le kell töltenie kéthetes karanténját a hajóján – írta az MTI

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!