Díjnyertes fotó készült egy hajóról

Horváth Eszter magyar fotósnak ítélték oda környezet kategóriában a World Press Photo fődíját, jegesmedvékről készült fotójáért, amelyet a Polarstern hajó fedélzetéről készített.

„Épp a Polarstern sarkvidéki expedíciója elején voltam egy hajó fedélzetén, amikor megpillantottam két jegesmedvét, egy mamát és a bocsát. Közeledtek felénk. Végigszimatolták az egész kutatófalut, amit felépítettünk a jégen, és közeledtek a hajóhoz. A kifeszített elektronikus kábelek mellett sétáltak, amelyek a hajó orrához vezettek, ezért odasiettem. Amikor készült a kép, 20-30 méterre voltak tőlünk” – mesélte a díjnyertes kép készítője, az első magyar nő, aki valaha átvehette a World Press Photo első díját.

Horváth Eszter 2015 óta fotóz az Északi-sark vidékén, ám ez volt az első olyan expedíciója, amelyen végig sötét volt. Az egész kaland során mínusz 35 fok volt. A jégtörő hajójuk egy táblához fagyott hozzá, erre építették fel a kutatóállomást, ami így egyben sodródott a Jeges-tengeren – írta a mariaclaire.hu.

fotó: marieclaire.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!