A legjobb családi vitorlások a lottónyereményből

Jó ideje halmozódik már a főnyeremény, és akár játszunk, akár nem, biztosan megfordult már a fejünkben, hogy milyen hajóra költenénk a több mint hatmilliárd forintot. Persze lehetne egyetlen szuperjachtot is venni belőle, de mi most olyan családi vitorlásokat válogattunk, amivel neki lehet vágni egy kiadós földkerülésnek.

Amel 60
Nem véletlenül lett 2020 legjobb családi túravitorlása. A francia hajógyár évek óta tervezi és gyártja az egyik legmegbízhatóbb európai típust. Remekül testreszabható, védett kokpitja szuperbiztonságos akár gyerekekkel is.

A legújabb trendnek megfelelően mindent megtettek, hogy egykezes üzemmódban is kényelmes legyen. A gazdag alapfelszereltség pedig ár/érték arányban is a legjobbak közé emeli.

Hallberg Rassy 40C
A legendás svéd hajógyár bármelyik modellje lehetne itt. Azért választottuk mégis a 40C-t, mert vadonatúj és mert bámulatos, a technika, amit ebbe a 40 lábba sűrítettek.

A kidolgozás minősége, a testreszabhatóság, a teljesítmény, az egyszerre klasszikus és modern megjelenés mind névjegyei az új modellnek. Biztosan az egyik legjobb befektetés, ha új hajót választunk.

Oyster 565
Az új Oyster 565 immár a hatodik generációs változat, amely kifejezetten azzal a céllal született meg, hogy kalandvágyó családok teljes biztonságban indulhassanak el vele a föld körül.

Könnyű kezelhetősége, sportos, elegáns megjelenése és megbízható kivitelezése nem okoz csalódást. Egy Oysterrel megérkezni bárhol a világon biztosan feltűnést kelt és elismerést vált ki a hajós közönségből.

Discovery 58
A brit hajógyár a legapróbb részletekig testreszabható modelleket kínál, így akárcsak fenti társai, szintén egy életre szóló választás. Ami kiemeli a mezőnyből, az a teljesen felhúzható keel, amivel gyakorlatilag kiállhatunk vele egy homokzátonyra.

Az angol elegancia és minőség árad minden porcikájából. Egyedi belső tereibe és technikai megoldásaiba könnyű beleszeretni.

Ez a válogatás korántsem teljes, inkább csak egy pici ízelítőt szerettünk volna adni a lehetőségekből, és persze beindítani annak a fantáziáját, aki eddig kizárólag a világvégével volt elfoglalva.

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!