„Odalent” minden rendben

Az utóbbi időszakban a koronavírus miatt kialakult helyzetre hivatkozva megszámlálhatatlan rendezvényt – így hajókiállításokat is – töröltek vagy halasztottak el. Nem így a déli féltekén.

Zöld jelzést kapott a Hutchwilco NZ Boat Show (május 14-17.) és a SCIBS (május 21-24.).

Új-Zéland

Természetesen a szervezők mindenkit biztosítottak arról, hogy nem veszik félvállról a biztonsági és egészségügyi rendelkezéseket. Dave Gibbs, főszervező, Hutchwilco NZ Boat Show: úgy intézzük a dolgokat, ahogy eddig is, tisztában vagyunk a kockázatokkal, meghoztuk a szükséges extra intézkedéseket, vigyázunk a kiállítóinkra és a látogatóinkra. Folyamatosan figyeljük a híreket, és ha az Egészségügyi Minisztérium kiad valamilyen utasítást, azt betartjuk. Új-Zélandon nincs olyan biztosítás cégek számára, ami védelmet nyújtana fertőző betegségek esetén. A kiállításon fokozott hangsúlyt helyezünk a higiéniára, fertőtlenítő állomásokat telepítünk, ahova csak lehet.

35-40 ezer látogatóra számítanak egy olyan országban, ahol eddig mindössze négy regisztrált megbetegedésről tudni.

Ausztrália

Kétség sem fér hozzá, hogy a Sanctuary Cove International Boat Show a legnagyobb vízisport-kiállítás a kontinensen, a helyi gyártók mellett az importőrök is igen komolyan veszik a megjelenést. Bár a rendezőség egyelőre nem közölt semmilyen, az idei show-ra vonatkozó hírt, a jelek abba az irányba mutatnak, hogy a bulit megtartják.

Hasonló a helyzet Rosehill, Adelaide, Sydney és Brisbane esetében is, a szervezők alaptalannak nyilvánították azokat a pletykákat, amik bármelyik törléséről szóltak. Amelyik rendezvényen nincs kiállítói telt ház, ott hamarosan lesz. Azt persze elismerik, hogy a globális helyzet naponta változik, senki nem tudja, mi vár rájuk a következő hetekben, kitartanak a terveik mellett, de nem bízzák el magukat, a fiókban ott lapul a B-terv.

fotók: sevenstar-yacht-transport.com; boatshow.co.nz; sanctuarycoveboatshow.com.au

forrás: ibinews.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!