Marhaételek fesztiválja a Balatonnál

Első alkalommal rendeznek a marhaételek szerelmeseinek fesztivált a Balaton déli partján, egészen pontosan Balatonmáriafürdőn, amelyet a szervező 3B Turisztikai Egyesület kifejezetten a marha alapanyagra fókuszálva álmodott meg.

Az egynapos Marha-Jó gasztrofesztivál március 14-én startol Balatonmáriafürdő Központi strandján, ahol a környék éttermei képviseltetik magukat.

Ínycsiklandó marhából készült finomságokkal, street food jellegű és magyaros ízekkel készül majd a balatonfenyvesi Paprika csárda, a balatonmáriafürdői Port étterem&panzió, a Post bistro, az Erika Strandgrill, a Viktor Bor és Vendégház, valamint a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának hallgatói. De szemezgethetnek majd a Vári Bolt és ABC marhahús termékei, illetve a Várudvari Kolbászműhely „Marha-Jó” kolbászai, valamint angus füstölt sonkája között is.

A tavaszindító fesztiválon két pincészet és egy sörház is jelen lesz, emellett a szervezők készülnek gyerekprogramokkal és koncertekkel is. 16.30-tól az Uknow Duo lép fel, a napot pedig Odett koncertje zárja 19 órától. A fesztiválra a belépés ingyenes – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!