A legújabb óceánjáró csodák

2020. február 19.
Címkék :

Bár a környezetvédők részéről egyre több kritika éri a hatalmas úszó szállodákat, 2020-ban is közel 30 új hajó lép szolgálatba világszerte. Nézzük meg közülük a legérdekesebbeket.

Virgin Voyages: Scarlet Lady
A hajós luxusnyaralásokat szervező ipar tavasszal várja a Virgin idei első, 2770 fő befogadására képes új hajóját. Az idén négy új vízi járművel bővülő flotta új irányvonalat képvisel a piacon. A nyaralásnak ez a formája elsősorban az amerikai középosztály idősebb tagjai között népszerű, ezért nem csoda, hogy most elsősorban fiatalokra fókuszálnak. Olyan tervezőkre bízták a négy hajót, akik teljesen újak ezen a vonalon, így a korábbi beidegződések nem korlátozták őket. Az új koncepcióban tetováló szalon, hanglemezbolt, rockstar tematikájú lakosztályok, wellnessrészleg szerepel, DJ-vel. A hajók a Miamiból induló karibi útvonalon teljesítenek szolgálatot.

Carnival Cruise Line: Mardi Gras
A Mardi Gras az első olyan Carnival hajó, amely cseppfolyósított földgázzal üzemel Észak Amerikában. Ez lesz a legújabb és egyben a legnagyobb is a 28 hajót számláló flottában. 5280 utas befogadására képes. A 240 méter hosszú hullámvasúttal, ami közel 70 km/órával száguld a fedélzeten, a legnagyobb vízi vidámparkkal, 200 méter hosszú kötélpályával, sörgyárral és olyan éttermekkel, amelyeket Emeril Lagasse, Guy Fieri és Shaquille O’Neal neve fémjelez. A Madi Gras a floridai Port Canaveralból indul és egész évben a karibi térségben szállítja az utasokat.

Crystal Cruises: Crystal Endeavor
A Crystal Endeavor expedíciós utakat kínál a sarkvidékre, az északi átjáróba és a Csendes-óceán déli részeire. Az augusztusban debütáló, 200 fő befogadására alkalmas hajó a világ legnagyobb expedíciós szuperjachtja. Az utasoknak világ legtávolabbi helyeire utazva sem kell lemondaniuk a kényelemről. Tágas luxuslakosztályok várják a vendégeket, erkéllyel és személyes komornyikkal. A wellnessrészleg és a 6 étterem Nobu Matsuhisa receptjeivel már csak hab a tortán. Az expedíciók során pedig a legújabb high-tech játékok segítenek a felfedezésben, valamint saját Zodiac-flotta, kajakok, SUP-ok, tengeralattjáró és 2 helikopter.

Royal Caribbean International: Odyssey of the Seas
A Royal Caribbean dinamikusan fejlődő 27 hajós flottájának minden tagja egyedi és képviseli a cég a nagyobb jobb filozófiáját. Az 5498 utas befogadására képes Odyssey of the Seas – amelyet novemberben indítanak – nem a család legnagyobb tagja. Itt a megdöbbentően látványos szórakoztató elemekre fókuszáltak.

A felső fedélzeten egy kétszintes medence, a gyermekeknek készített akvapark, ejtőernyős szimulátor, a bungee jumping, éttermek és bárok várják a vendégeket. A SeaPlex, a legnagyobb tengeri, beltéri szabadidőparkja lézerharccal, cirkuszi trapéz iskolával, dodzsemmel, virtuálisvalóság-teremmel, interaktív, csúcstechnikát képviselő játékokkal. Nem maradhatnak el a flotta megszokott kedvencei sem, például a robotcsapossal támogatott Bionic bár vagy a csak felnőtteknek szóló szoláriummedence – írta a CNN.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!