A legjobb eladósorban lévő szigetek 3.

Ha szuperjachtunk már van, akkor az sem baj, ha meg tudunk vele pihenni valahol távol a világ zajától, egy olyan helyen, ami kizárólag a miénk. Persze az is lehet, hogy éppen egy kis lazulásra vágyunk a barátainkkal, akik már nem férnek el a hajón. Mindkettőre tökéletes megoldás egy saját sziget. Nézzük, melyek a legizgalmasabb eladó szigetek a piacon. Íme sorozatunk befejező része, remélem, találtak kedvükre valót.

Ilha da Josefa, Brazília
Strandok ezreivel és több száz szigettel várja Rio de Janeiro pihenni vágyó elitjét az Angra dos Reis. Kevesebb mint 70 tengeri mérföldre a Copacabana beachtől, a 13 hektáros Ilha da Josefának kiváló fekvése van ebben a csodaországban.
Az őserdei panorámával körülvett magánsziget, közvetlenül az Ilha da Jipóia mellett, már eddig is nyaralóként funkcionált. A fényűző központi épület hatalmas. Nyitott nappalival és étkezővel, családi szobával és konyhával várja az új tulajdonost. A vendégeknek három különálló bungalóban öt teraszos hálószoba található, amelyek mind tengerre néznek. Egyéb felszereltség: medence, szolárium, valamint három kis ház a személyzet számára.

Két helikopterpad teszi lehetővé a gyors megközelítést, kevesebb mint 30 perces repülési idővel Rio de Janeiro Tom Jobim nemzetközi repülőterétől. Ha saját hajóval szeretné felfedezni a környező tengert, akkor természetesen saját móló is rendelkezésre áll.
A Ilha de Josefát a Christie’s International árulja, az ár egyelőre nem publikus.

Pumpkin Key, Florida
Kevesebb mint 50 perc hajóval Miamiból és mindössze 10 perc helikopterrel a város déli partjától. A Pumpkin Key kiváló hely azoknak, akik egy kis magányra vágynak, nem túl távol a város zajától. Florida Keys Card Sound öblében fekszik, és saját kikötőhelye van az ultraexkluzív Ocean Reef klubban (mindössze 10 perc motorcsónakkal), amely privát repülőtérrel, két golfpályájával és 13 étteremmel büszkélkedhet. A zárt közösségben milliárdosok és hírességek élnek.

A 10 hektáros szigeten van egy 1985-ben épült központi épület három hálószobával és fürdőszobával. Kiválóan alkalmas hajótulajdonosoknak. Húsz hajónak elegendő kikötője van, amely szuperjachtokat is képes fogadni, illetve van egy helipadként is funkcionáló teniszpálya. Az új tulajdonos létrehozhat egy családi birtokot, a számos tengerparti öböl egyikében építve új otthont magának.
A Pumpkin Key 95 millió dollárért eladó.

Little Pipe Cay, Bahama-szigetek
Kevés magánsziget kínál ilyen közvetlen lehetőséget arra a luxusra, hogy a visszavonulásra szánt időt a saját szuperjachtja közvetlen közelében töltse. A Bahama-szigeteken lévő Exumas szigetlánc gyöngyszeme ez a 38 hektáron elterülő, négy kristálytiszta stranddal büszkélkedtő pazar sziget. Kisebb szuperjachtok kényelmesen meg tudják közelíteni a sekély vízben álló saját mólókat. A szigeten öt ház és nyaraló kilenc hálószobát kínál a leendő vendégeknek.

A Little Pipe Cay minden házának legfőbb jellemzői a nagy, óceánra néző teraszok, a fényűzően berendezett lakóterek, beleértve az étkezőket, a bárokat, a wellness- és szórakoztató-központokat, valamint a személyzet részére kialakított kis falut. A kikötő bőséges helyet kínál kisebb hajóknak és jet-skiknek.
A Little Pipe Cay 85 millió dollárért várja új tulajdonosát.

Darby Island, Bahama-szigetek
A romantikus hosszú hétvégék régóta népszerű időtöltést jelentenek a szuperjacht-tulajdonosok körében a Bahama-szigeteken. Aki pediog beleszeret ebbe a páratlanul csodálatos vitorlázóparadicsomba, annak kiváló választás a Darby-sziget.

Az 554 hektáros magánsziget az Exuma Caysben található, kb. 95 tengeri mérföldre Nassau városától. Több mint 6,5 km fehér homokos stranddal büszkélkedhet. Az egyetlen épület a szigeten egy 650 négyzetméteres kastély, amelyet 1938-ban épített a korábbi tulajdonos, Sir Baxter, és amelyet lenyűgöző rezidenciává lehet alakítani.
A Darby Island 39 millió dollárért lehet az új tulajdonosé.

Kanacea Island, Fidzsi-szigetek
A Kanacea Island egy háborítatlan paradicsom, lenyűgöző természeti adottságokkal a Fidzsi-szigetek Lau szigetcsoportjának részeként. A sziget 3000 hektárján buja őserdő terül el. A fehér homokos strandok, a nagy lagúna és a zátonyok a legváltozatosabb tengeri élővilágnak adnak otthont.

A sziget korábban gyapotültetvényként, kókuszdiófarmként és szarvasmarhatelepként szolgáló kicsi területe fejlett alap-infrastruktúrát ad. A meglévő kastély és a kiszolgáló épületek mellett egy magánrepülőtér is kényelmesen elfér.
A Kanacea Island 26 millió dollárért eladó.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!