A legjobb eladósorban lévő szigetek

2019. december 30.
Címkék :

Ha szuperjachtunk már van, az sem baj, ha meg tudunk vele pihenni valahol távol a világ zajától, egy olyan helyen, ami csak a miénk. Persze az is lehet, hogy éppen egy kis lazulásra vágyunk a barátainkkal, akik már nem férnek el a hajón. Mindkettőre tökéletes megoldás egy saját sziget. Nézzük, melyek a legizgalmasabb eladó szigetek a piacon.

Nananu-i-cake, Fidzsi-szigetek

A Fidzsi-szigetek Viti Levu-szigetének közvetlen közelében lévő Nananu-i-cake közel 243 hektárnyi trópusi paradicsomot kínál, öt homokos stranddal. A szigeten rengeteg hely van fejlesztésekre, de megmaradhat az érintetlen természet is. A sziget tetején ülve pedig bármikor csodálhatjuk a 360 fokos panorámát.
A központi épület egy négy hálószobás rezidencia, amit az új-zélandi Murray Cockburn tervezett kőfalakkal, sötét faredőnyökkel és nagy nyílt lakóterekkel. A vendégek részére épített klasszikus, Fidzsi stílusú szállásokat egy árnyas sétányon keresztül lehet megközelíteni. A helikopterleszálló és a kültéri medence mellett természetesen étkező, valamint grillterasz is megtalálható. A mangroveerdőn keresztül sétálva érhetjük el a strandokat és az új 110 méteres mólót, ahol 5 méteres merülésű jachtokkal is meg lehet állni. Az árban a szigethez tartozó összes hajó és terepjáró is benne van.
A sziget a Nadi nemzetközi repülőtérről helikopterrel 35 perc alatt érhető el, a Nananu-i-cake ára 12 millió dollár.

Blue Island, Bahama-szigetek

A Bahama-szigetekhez tartozó Blue Island a világ egyik legdrágább eladó ingatlana. Nem véletlenül. Ez az egyetlen sziget ebben a térségben, amely magánkézben van. Mindössze 550 km-re található Miamitól, és van saját repülőtere, így munka után már a naplementét koktéllal a kézben lehet nézni a partról. Ha valaki nem szeretne repülővel vagy helikopterrel utazni, akkor saját dokk is rendelkezésére áll. Természetesen nem kell bajlódni a ki- és belépéssel, hiszen a szigeten saját iroda van, ahol akár a vámügyintézés is megoldható.
A központi épület hét hálószobás, amit vendégházak egészítenek ki. Teljesen önellátó a víz és a villamos energia terén. Több mint 6 km-nyi aszfalt, kerékpárút és futópálya is van. A türkizkék vizet, a pálmafás, fehér homokos strandokat talán említenünk sem kell. Hajóval mindössze 20 perc az Exuma Island, ahonnan újabb 20 perces vezetéssel George Townban lehetünk, ahol éttermek, üzletek, repülőtér található.
A Blue Island remek vétel lehet saját használatra vagy nagyobb ingatlanfejlesztésre, hiszen a bahamai kormány előnyös programokkal ösztönzi a külföldi befektetőket. A Blue Island ára 95 millió dollár.

Sheephead-sziget, Maine

A Maine-hez tartozó Penobscot-öböl keleti részén fekvő Sheephead-sziget kitűnő menedékhely a jachttulajdonosoknak. A 26 hektáros szigeten két ingatlan található 4, illetve 5 hálószobával és lélegzetelállító kilátással az Atlanti-óceánra. A fenyőerdők övezte romantikus ösvények a sziget közepén található tóhoz vezetnek. A legközelebbi repülőtér csak 100 km, és még hajóra sincs feltétlenül szükség, hiszen apálykor a szomszédos szigetek sorozata érhető el száraz lábbal, végül pedig egy függőhídon a szárazföldre is eljuthatunk.
A Sheephead-sziget a Vladi-szigetekkel együtt 8 millió dollárért eladó.

Ko Rang Yai, Thaiföld

A 40 hektáros Ko Rang Yai a legnagyobb eladó sziget a térségben. A Phukettől keletre fekvő sziget belseje buja trópusi erdő, nyugati partja teljes egészében fehér homokos strand. Mindössze 15 perc hajóval Phukettől, ezért kedvelt célpontja az egynapos kajakos vagy snorkeltúrákra érkezőknek. Napközben mozgalmas, éjszakára csendes nyaralót választhatunk így magunknak, ahonnan az Andamán-tenger legszebb szigetei karnyújtásnyira vannak. Különleges elhelyezkedése miatt nyaralónak, befektetésnek és vállalkozásnak is remek választás.
Ko Rang Yai ára 160 millió dollár.

Petit Nevis, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

A Karib-tenger ezen része rendkívül népszerű. Bequia mellett, és csupán 7 tengeri mérföldre a szuper exkluzív Mustique szigetétől – ahová királyi családok járnak pihenni és több világsztárnak is van nyaralója –, Petit Nervis az egyik legizgalmasabb befektetési lehetőséget kínálja a térségben. A Saint Vincent és a Grenadine-szigetek kormánya pedig igyekszik a befektetőket ösztönözni, hogy ne csupán saját nyaralót, de szállodákat is érdemes itt építeni.
A kókuszpálmákkal borított 28 hektáros szigetnek fontos tengerészeti öröksége van. 1886 és 1993 között egy bálnavadászközpont működött itt, sok helyinek adva munkát. Azóta pedig, köszönhetően a védett öbölnek, népszerű horgonyzóhely lett a kedvtelési célú jachtosok körében. Bequián repülőtér és kompkikötő is van, így a világ minden részéről könnyedén megközelíthető. Mustique-en egy 120 hajó befogadására alkalmas kikötő várja a hajósokat.
A világ legmenőbb búvárparadicsomai (Anchor Reef és Tobago Cays) is csak egy ugrásra vannak innen. Petit Nervis 67,5 millió dollárért megvehető.

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!