Különleges hotel nyílik Japánban

2019. november 15.
Címkék :

A felkelő nap országában egyre több kapszulahotel nyílik. Az Alphaville Architects most Kiotó egyik negyedébe, a különleges szövési technikáiról és textiljeiről ismert Nisijinbe álmodta meg a saját hotelverzióját, a Hostel Suit.

Ez a terv annyiban különbözik a többitől, hogy a tervezők szándéka szerint elrendezése egy város képét utánozza, utcákkal, sikátorokkal és lépcsős bejáratokkal.


Az építészek csapata fadobozokat képzelt el, amelyben négy-öt kapszula kapott helyet. A dobozok közötti passzázs a „város” főutcájaként funkcionál, a dobozok közötti átjárók pedig tulajdonképpen sikátorok. Az átjárók és a lépcsők félig magántereket hoznak létre, ahol az emberek találkozhatnak és összeülhetnek beszélgetni, az oldalsó átjárókat pedig ki is lehet sajátítani egy-egy függöny segítségével.


A dobozoknak otthont adó helyiségnek magas mennyezetet építettek, és az ablakokkal és fényekkel úgy világították meg, hogy az hasonlítson a köztéri lámpák hatására. A hotelben akad kétágyas szoba és reggeliző terem is – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!