Horvátország egyre népszerűbb

2019. augusztus 7.
Címkék :

A Horvát Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal beszámolója alapján az idei év első hat hónapjában 6 százalékkal több vendég érkezett az országba, mint az előző év azonos időszakában.

Júniusban 10 százalékkal nőtt a vendégérkezések, 8 százalékkal pedig a vendégéjszakák száma 2018 júniusához képest. Az idei év első felében Horvátország 6,88 millió látogatót fogadott, ami 6 százalékos növekedést jelent. Ebben az időszakban 26,2 millió vendégéjszakát regisztráltak, 3 százalékkal többet, mint a tavalyi év első hat hónapjában.

Az e-Visitor jelentésből az is kiderül, hogy a turisták nagy többsége továbbra is külföldről érkezik: a vizsgált időszakban 5,85 millió külföldi vendég 22,93 millió vendégéjszakát töltött el az országban.

Az idei év első hat hónapjában az Isztrián volt a legmagasabb a vendégéjszakaszám (7,6 millió), ezt követi Split-Dalmácia megye (4,7 millió) és a Kvarner régió (4,3 millió). A küldő országok közül a legtöbb vendégéjszakát (1,43 millió) a Nagy-Britanniából érkezők töltötték Horvátországban – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!