Az idén is vízre szállnak az oldtimer hajók

Augusztus 16-án és 17-én rendezik a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupát Balatonkenesén. Az esemény hagyománnyá nőtte ki magát, és az idén mintegy 300 fő részvételére számítanak.

Huszonegy évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy tradicionális fahajók számára rendezzenek túraversenyt a Balatonon, ami a régi hajók seregszemléje is. Az eseményre az augusztus 20-a előtti szombaton kerül sor Balatonkenesén.

A megmérettetés alapötlete akkor született, amikor a 80-as években a Starnbergi-tavon rendeztek gyönyörű, régi hajók számára egy versenyt, amire engem is meghívtak. Úgy gondoltam, érdemes ezeket a régiségeket egy seregszemle erejéig összehozni – mondta dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, aki a Tabu Kupát négy éve Bujtor István Emlékversenynek nyilvánította.


A programsorozat augusztus 16-án, pénteken kezdődik Bujtor István emlékművénél, majd a klasszikus autók bemutatója várja az érdeklődőket. Augusztus 17-én 10-kor indul a Tabu Kupa a Balatonkenese–Almádi–Kenese–Aliga–Kenese útvonalon.

A rendezvényen mintegy 30-40 hajó és 300 fő részvételére számítanak, az esemény igazi turisztikai attrakciónak számít. Nem beszélve arról, hogy az ideérkező vendégek számára egy elektromos hajó, valamint egy katamarán is rendelkezésre áll majd – írta a bama.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!