Izgalmas hétvégét zárt a 38. Pünkösdi Regatta

Berobbant a nyár pünkösd hosszú hétvégéjére, szikrázó időben versengtek és tarkították a Balatont a vitorlázók a Túravitorlás Sportklub által szervezett Pünkösdi Regattán.

A már megszokott módon, Alsóörsön a TVSK-nál, valamint Balatonföldváron a Csigaházban zajlottak a nevezések a regattát megelőző estén. Másnap, szombaton 39 hajóosztály, 228 nevezett hajó mintegy 1000 vitorlázóval a fedélzetén indult el Balatonföldvárról és vette célba a keszthelyi kikötőt.


A Pünkösdi Regatta mindhárom napja sok izgalmat okozott a versenyzők, a csapatokért szurkolók és a bírák számára is. Hétfőn, az utolsó futamot követően a versenyrendezőség rekordidő alatt dolgozta fel az eredményeket és tette közzé már délután folyamán. A keszthelyi jachtkikötőben a Pünkösdi Regatta programjának szervezői a vitorlázók kényelmének megfelelően kialakított környezettel – a versenyzők számára biztosított bőséges, több menüből választható ebéd mellett – különféle étel- és italfogyasztási lehetőségekkel várták a résztvevőket a verseny egész hétvégéjén.


A kikötőben egész hétvégén a verseny támogatói – a szombati futam fő támogatója, a Helly Hansen Magyarország Kft., a versenyt szinte a kezdetek óta támogató Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft., a Volvo Galéria Budapest, valamint vasárnapi futam fő támogatója a Hanse Hungária Kft., a Hanse Yachts AG – hasznos termékekkel, szolgáltatásokkal fogadták a vitorlázókat. Esténként lemezlovas felelt a Pünkösdi Regattán ez alkalommal is összeverődő sportolók, családi és baráti társaságuk jó hangulatáért.


A Pünkösdi Regatták – amellett, hogy a Balaton második legnagyobb, leglátványosabb nemzetközi túravitorlás versenyei – a vitorlázás szerelmeseinek, a résztvevőknek is egyfajta évadnyitó összejövetel. A mindig pünkösd hosszú hétvégéjén lebonyolítandó rendezvény a vízen és a futamokat követően a Keszthelyi-öbölben is rég nem látott sporttársakat hoz össze és teremt alkalmat a közös időtöltésre.


A verseny végeredménye megtekinthető ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!