Új korszak a felfújható SUP-ok világában

2019. június 3.
Címkék :

Két erős trend formálja át az állva evezés világát 2019-ben. Az egyik, hogy a suppolás népszerűsége látványos ütemben növekszik. Egyre több vízi túra szerveződik, közösségek formálódnak, de baráti társaságok, családok is kezdik felfedezni maguknak. A másik, hogy megjelentek a piacon azok a felfújható deszkák, amik végre professzionális minőséget nyújtanak, megfizethető áron.


A felfújható SUP-deszkák gyenge pontja a merevségük volt, de a mai technológiával ez már nem probléma. A deszkák légkamráiba nejlonszálas merevítést tesznek, a külső borítást pedig többrétegű, légmentes, erős és ellenálló anyagok összeolvasztásával készítik. Az új SUP-ok ennélfogva könnyűek, merevek, stabilak, biztonságosak, lendületesek és jól manőverezhetők. De a lényeg, hogy az áruk sem magas.


A Hydroforce régóta jelen van a SUP-piacon, de igazi áttörés 2019-ben jött, amikor deszkái elérték a profik által is elismert minőséget, viszont árban továbbra is mindenkinél kedvezőbbek maradtak. Kezdőknek, kipróbálásra, tanulásra ideális választás, és igény esetén megvannak a magasabb felszereltségű, túrára vagy versenyre specializált modelljei. Külön deszkát terveztek például a kutyával együtt evezőknek.


A másik figyelemre méltó SUP-gyártó, az Aztron, amely összeszedte, hogy milyennek kéne lennie egy tökéletes SUP-nak, majd megcsinálta. Dupla légkamrás deszkái professzionális szintű stabilitást és merevséget tudnak, áramvonalas túradeszkái és verseny SUP-ja pedig felveszik a versenyt az epoxievezős deszkákkal. Az Aztron mindezt úgy valósította meg, hogy az árai nem emelkedtek a középkategóriás SUP-ok fölé. Nem mindenki számára mellékes, hogy dizájnban is látványosat alkottak.


Így tehát eljött az az idő, amikor egy hátizsákban elfér a deszkád, magaddal viheted nyaralni, autóval, hajóval, bárhol felfújhatod, és mehetsz a vízre túrázni egyedül, barátokkal, családdal. A magas minőség, a biztonság és a stabilitás extra helyett alapvető lett. Nem kétséges, hogy előbb-utóbb mindenki suppolni fog.


További infó: aztronsup.hu; hydroforce.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!