Programhajóval bővül a balatoni kínálat

2019. május 14.
Címkék :

Nagy az érdeklődés a Balaton első télen-nyáron is közlekedő hajója, Luszi iránt, amely már megtette első hivatalos útját.

Az egész éven át közlekedő járatot német példa alapján hozta a Balatonra Tóth Balázs, a BL Yacht Club ügyvezetője. „A Wolfgangseen három település között hajóval viszik a vendégeket a karácsonyi vásáron, ezt szerettem volna megvalósítani. Eredetileg arra gondoltam, hogy egy időszakra állítjuk forgalomba a hajót. Ősszel megtalált minket a Luszi tulajdonosa, és felajánlotta a hajóját” – mondta Tóth Balázs.

Luszi a balatoni engedélyét is megkapta, így elkezdett közlekedni a tavon. Nem menetrend szerint közlekedik, hanem különböző programoknak ad majd otthont. „Borkóstolókat szervezünk rá, borvacsorákat, naplementenéző túrákat, piaclátogatást az északi partra, illetve kerékpártúrát is – sorolta a lehetőségeket Tóth Balázs. – A rendezvényekre is indítunk különjáratokat, a déli és az északi partiakra egyaránt, tehát például a Garda fesztiválra és a Lellei bornapokra.”

A hajó tizenkét utas elhelyezésére alkalmas, és akár privát rendezvényekre is ki lehet bérelni. „A téli hajójárattal az a tervük, hogy kinyissuk a Balatont, és lehetőséget adjunk azoknak, akik az északi partra, vagy onnan a délire szeretnének ellátogatni” – írta a sonline.hu.

(fotó: BL Yacht Club Facebook-oldala)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!