Újra világbajnok a Majthényi–Domokos páros

Megszerezte tizenharmadik világbajnoki címét a Majthényi Szabolcs–Domokos András duó az új-zélandi Nelsonban zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon.


A magyar kettős megnyerte a szerdai két futamot, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Két futam még hátravan az olimpián nem szereplő hajótípus világbajnokságából, a mezőny többi magyar egysége közül Ziegler János és Czeizel Balázs a 7., Süli András és Papp Dávid a 9., míg Tenke Péter és Polgár Csaba a 17. helyről várja a folytatást.

A vitorlázásban egyedülálló teljesítményt nyújt Majthényi Szabolcs és Domokos András. Az 1956 óta megrendezett repülőhollandi-világbajnokságok történetében az ő sikereik miatt lett Magyarország a legeredményesebb nemzet. A két kiváló vitorlázó tizenharmadik világbajnoki aranya egy páratlan sportpályafutás újabb állomása, hiszen nagyon ritka, hogy egy versenyzőpáros évtizedekig ott legyen egy sportág legszűkebb nemzetközi élvonalában. Teljesítményüket 2015-ben Fair Play Életműdíjjal jutalmazták, tavaly pedig megkapták a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést – írta a spartacus.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!