Érdekességeket és látványosságokat hoz a Budapest Boat Show

Az ország legnagyobb hajókiállítása alig több mint két hónap múlva, február 21–24. között újra megnyitja kapuit a hajós közönség előtt.


A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezendő kiállítás az elmúlt években folyamatosan növekedett és fejlődött, és ez jövőre sem lesz másként. Eddig közel félszáz cég foglalta le a helyét több ezer négyzetméteren, száznál is több vitorlás, elektromos és motoros hajóval. Olyan nagy márkák képviselik magukat, mint a Bavaria, a Beneteau, a Cobalt, a Crownline, a Dehler, a Glastron, a GreenCruzer, a Greenline, a Hanse, a Jeanneau, a Sealine, a Stickl, a Suncamper, a Quicksilver.


A kiállítás sikerességét mutatja, hogy a bemutatkozó cégek szinte kivétel nélkül nagyobb megjelenéssel készülnek, legyen az terület, hajószám vagy hajóméret. A fejlődést az is mutatja, hogy több új kiállító is gazdagítja az eseményt. Először jelenik meg a Budapest Boat Show-n a Narke, a Mymarine, az Arteries, az Antila Yachts, a Prince Europe Boats és a Hungary Yachts.


Több premier is helyet kap a rendezvényen, elektromos és motoros újdonságok és egy itthon teljesen új hajómárka is várja az érdeklődőket, de itt mutatkozik be az idei szezonban először versenyző, teljesen hazai tervezésű és építésű foileres trimarán is, a Hungexpo – Hungarian Silence, amelyről a látogatók bővebb információkat színpadi beszélgetések alatt kaphatnak. Szintén a Generali Kikötő Színpad ad otthont olyan témáknak, mint az 50. Kékszalag értékelése a szervezőkkel, vagy a jövő évi esélylatolgató, amelyre többek közt olyan jól csengő nevek jeleztek vissza, mint Litkey Farkas, Józsa Márton vagy Kaiser Kristóf.


A színpadi programok mellett újra várja az érdeklődőket a Programsziget, illetve a Bemutatómedence, ahol egy és újra vízre kerül egy többtestű hajó, valamint lesz modellező és SUP-jógabemutató is. A hajós jogosítvánnyal rendelkezők február 24-én, vasárnap látogathatják díjmentesen a Hungexpo Budapesti Vásárközpont pavilonjait, ahová a Budapest Boat Show hosszú idő után újra díszvendéget is hív. 2019-ben a Fertő tó mutatkozik be nemcsak a helyi vitorlás egyesületeivel és versenyeivel, de átfogóbb képet is nyújt, hogy vitorlázóként milyen helyi különlegességek és látványosságok várnak minket.


A Budapest Boat Show fő támogatója a Generali Biztosító Zrt., stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere az Audi.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!