Rejtőzködő hajó készült szupergazdagoknak

2018. november 26.
Címkék :

Elkészült a James Bond-filmeket idéző láthatatlan szuperjacht, amellyel az elbújni vágyó gazdagok végre eltűnhetnek a vizslató szemek elől.

A radarsugarakat elnyelő, lopakodó repülőgépek technológiája kezd elterjedni a civil felhasználásban is. Erre a lehetőségre csapott le Peter Bolke, hogy Southamptonban megalkossa a rejtőzködő „úszó erődöt”, a Stealth ARV-t. Ez a hajó tökéletesen megfelel azoknak, akik szeretnének a „szürke zónában” maradni, elzárkózva a nyilvánosságtól.

A speciális festésű, 50 méter hosszú hajó testét úgy építették meg, hogy szinte egyetlen alkatrésze sem állja útját az elektronikus hullámoknak, ezzel minimálisra csökkenti a radarjelek visszaverődésének még a lehetőségét is.

A 14,5 milliárd forintnak megfelelő összegbe kerülő impozáns jacht minden luxussal felszerelt lakosztályaiban és hatalmas halljában egyszerre nyolc vendég fér el kényelmesen, akikről tízfős személyzet gondoskodik. A két, egyenként 1200 lóerős motor 16 csomós végsebességre képes felgyorsítani az 500 tonnás hajót, így az gyorsan el tud tűnni üldözői elől – írta a blikk.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!