Díjat kapott az alsóörsi marina

2018. október 31.
Címkék :

Az Év Balatoni Háza pályázat középület kategória nyertese az alsóörsi Marina kikötőépület és hotel lett. Egy megtartásra szánt „üzemi” építmény mellé, egy igen szűkös építési helyre kellett megálmodni a többfunkciós kikötőépületet, amely nem volt könnyű feladat az alkotók számára.

A szándék egy part felé erősen kinyíló, környezetével, minden funkciójával és a meglévő műhellyel is egy egységet képező, klubházként megjelenő épület létrehozása volt étteremmel, klubhangulattal, vendégszobákkal, kikötői vizesblokkal, a kikötői területek transzparens kialakításával, ahol a térrészek egyszerre különülnek el és hatnak egymásba. A díjazás indoklása szerint a célt a tervezők maradéktalanul megvalósították. Kompakt, rendkívül jól funkcionáló téregyüttest hoztak létre a rendelkezésre álló kis területen.

Az építészeti arculat visszafogott, mégis nagyvonalú, az alkalmazott anyagok és szerkezetek megválasztása jellemzően a Balaton ezen térsége hagyományainak és sajátosságainak megfelelően történt, illeszkedése a környezetébe példaértékű. A belső kialakítása meghitt, nagyszerűen harmonizál a külsővel. Kiemelendő, hogy a tervezők nem a divatos építészeti trendeknek kívántak megfelelni, hanem a helyi építészeti és táji adottságok figyelembe vételével a tó partjára kiválóan illő balatoni házat terveztek.

Az épületet körülölelő terek megnyitásával az új Marina és a kikötőépület környezete Alsóörs korábban nem létezett, új korzójává vált – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!