Rekordot hozott a 4kezes verseny

2018. október 25.
Címkék :

Rekordmezőny, 71 hajó indult a Rudi Trans 4kezes vitorlásversenyen, amelyen a Trentasette lett az első, megelőzve a Tantált és a Westportot.

A balatonlellei BL Yachtclub által rendezett regatta 10-12 csomós keleti-délkeleti szélben indult, a mezőny nagy része az északi part felé vette az irányt, bízva a part közelében kicsit megerősödő és felpörgő szélben. Akadtak hajók, akik a rajtot követő percekben már technikai problémákkal (fallkötél szakadás, csigatörés stb.) vitorláztak. A déli parton cirkáló hajóknak a gyengülő és olykor-olykor 20-25 fokot legyező széllel kellett megküzdenie.

Sajkodról a révfülöpi vitorláskikötőnél lévő bójáig hátszeleztek a versenyzők, a távot végig a bőszeles vitorlákkal lehetett jól teljesíteni. Közben a szél kicsit északkeletire fordult és felerősödött, de nem annyira, hogy a hajók és vitorláik kezelhetetlenné váljanak. A verseny utolsó, egyben legrövidebb szakasza következett a Révfülöp–Balatonlelle távon. A szél irányának köszönhetően a befejező etap egy éles egytakkos sprintet eredményezett. Végül a versenyt a Trentasette nyerte 2 óra 48 perc 32 másodperces idővel, megelőzve a Tantált és a Westportot.

A versenyeredmények megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!