Címvédés a Bavaria országos bajnokságon

2018. szeptember 28.
Címkék :

A Balatonlellén rendezett V. Viapan Group – Bavaria 32 hajóosztály országos bajnokságon a tavalyi bajnok St. Esther diadalmaskodott. Az első három napon a szél nem állt a rendezők és versenyzők mellé, de végül a tervezett 11 futamból nyolcat sikerült megrendezni.

Az első nap délutánra tervezett 2-3 futam elmaradt, mivel a Lelle előtti vízterületen különböző irányú szellő lengedezett, így a mezőny a parton töltötte a napot. A második versenynapon halasztással kezdődött a reggel, majd délutánra kialakult egy stabilnak tűnő szél, így vízre indult a mezőny. A gyenge, 5-6 csomós szélben két futamot sikerült teljesíteni a csapatoknak. A harmadik nap is két sikeres futamig jutott a mezőny, ebből a második már rövidített lett a leálló és 30-40 fokot lengő szél miatt.


Az utolsó napra megérkezett az ígért szél, így a rendezőség a pályát hamar kitűzte és már rajtolhatott is a 32-es flotta. Az addig második helyen álló Té elkezdte nyerni a futamokat, így az utolsó futam döntött a bajnoki cím sorsáról. De egy rossz oldalválasztásnak köszönhetően a Té a St. Esthert és a Favoniust követően a harmadik helyen ért célba. 2018-ban a St. Esther megvédte címét és ismét összejött a tavalyi bajnokság dobogós sorrendje.

A Bavaria 32 országos bajnokság végeredménye
1. St. Esther (dr. Fábián Péter)
2. Té Sailing Team (Turós László)
3. Favonius (Berkes Attila)
4. Viapan (Vida Péter)
5. Sailana (Komenda Norbert)
6. Vici (Bártfai Zsolt)
7. Aquarius (Bene Sándor)
8. Skywalker (Cséfán Illés)
9. Szélmény (Kovács Szabolcs)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!