Vibráló Montenegró

A természeti és kulturális értékekkel nem fukarkodó Montenegróról nem is gondolnánk, hogy valóban minden igényt kielégítő szolgáltatások várnak ránk a legszebb partszakaszon.

A Kotori-öböl mélyén, Tivat városától mindössze 5 percre található Porto Montenegro kikötője. A fiatal balkáni köztársaság függetlenségének kikiáltása után induló beruházások első hullámában épült ez a luxuskikötő szuperjachtok számára.

A 200 luxuslakosztállyal, vendéglátóegységekkel és saját nemzetközi iskolával büszkélkedő létesítmény egy igazi gyöngyszem, amelynek nem elhanyagolható a világ vezető márkáit felvonultató bevásárlóközpontja és Haditengerészeti Múzeuma sem. A természetvédelmi területen elhelyezkedő lélegzetelállító komplexum méltán viseli az ország nevét.

Az idei nyár ígérkezik a Porto Montenegro eddigi legszínesebb, legizgalmasabb időszakának, hiszen kiállítások, társasági események, regatták sorával várják a feléjük hajózókat.

Június 26-án a lengyel Szymanowski Quartet vendégszereplésével emlékezetes hegedűhangversenyt rendeznek. Július 7-én a Porto Montenegro 6. borfesztiválja hozza el a Balkán térség és Európa legjobb borait a vendégekhez. Július 23–29. között debütál az első helyi rendezésű nemzetközi divathét Synchro néven, amely a legnevesebb divatcégeket vonultatja fel.

A versenyek közül az augusztus 8–13. között zajló Motor Jacht Rally tűnik a legizgalmasabbnak, amely az UNESCO világörökségi listáján szereplő öbölben zajlik majd.


Irány a meglepetésekkel teli, varázslatos Montenegró! Csak az a kérdés, hogy mikor induljunk.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!