Hanse 348 – kiváló választás a Balatonra

2018. május 24.
Címkék :

Mérete miatt remek választás lehet a Balatonra, minőségénél fogva pedig egy életre. Tágas és világos szalonja kiválóan szellőzik, a hajó kezelése pedig nem is lehetne egyszerűbb.

Harmincnégy lábas hosszával ma már nem nevezhető nagynak még a hazai viszonyok szerint sem, sokkal jellemzőbb rá a „pont jó” kifejezés. Például azért, mert széltében magabiztosan befér a legtöbb cölöpös helyre, mert a rövid tőkesúllyal alig merül többet másfél méternél, mert bár kicsi, nem fapados belépőszintű modell és mert igény szerint, egyedileg határozható meg, hány kabinja legyen. További választási lehetőségek: kárpitok anyaga és színe, bútor- és padlólapok mintázata, hajótest és vízvonalcsík színe. Mire a lista végére érünk, teljesen egyedi hajó születik.


Kétkabinos kivitelben a bal hátsó rész tárolóhelyiséggé alakul, a fürdőszoba gigászi méretű, külön zuhanyzó, mosdó és WC van benne. Háromkabinos építés esetén egy újabb, teljes értékű, franciaággyal felszerelt szoba nyílik.


Alap-vitorlafelülete nagynak számít a kategóriában, ez fokozható az opcionális CrossOver vitorlával és/vagy a genakkerrel. Ugyanakkor mindegy, milyen kombináció van fent, az egyszerű kezelhetőség állandó. Ahogy a kiegyensúlyozottság is – a tőkesúly tömegétől és merülésétől függetlenül.


Fedélzetének kialakítása harmóniában van az utóbbi években megszokott Easy Sailing koncepcióval: minden kezelőkötelet hátravezettek a kormányállásig, így egy ember egy pár csörlővel el tudja irányítani az egész járművet. És persze önváltós a fock, ehhez optimalizált vitorlageometriával. Kokpitja – a magasított háttámlájú padoknak köszönhetően – egyszerre kényelmes és biztonságos. Öt nyitható ablak található a dekken, vagyis a beltér igen könnyen átszellőztethető, a további, fixre épített ablakokkal együtt óriási felületen érkezik fény a belső részekbe. Figyelemre méltó újdonság a kabinlejáró mellé helyezett két nagy világítóablak, amelyek igen sokat dobnak a téren. A gyár igyekezett minimálisra csökkenteni a fehér műanyag felületeket a szalonban, dekorborítást alkalmazva például a térelválasztókon.

 


Aki kevésnek érzi a huszonegy lóerős motort, az kérhet huszonkilenc lóerőset, illetve van lehetőség többek között televízió-előkészítést, komoly multimédiás audiorendszert, fűtést vagy épp komplett genakkercsomagot rendelni a hajóhoz.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében megtalálja az Aqua magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!