Nyári hangulat a balatoni kompokon

2018. május 4.
Címkék :

Naponta közlekednek hajójáratok a Siófok–Balatonfüred–Tihany és a Fonyód–Badacsony útvonalon, valamint sétahajók várják a kora nyári időben a tónál pihenőket Siófok, Balatonfüred, Keszthely kikötőjében. A hajózási szolgáltatásokat és élményeket az idei szezonban 21 motoros hajóval és 4 komppal biztosítja a tavon a Balatoni Hajózási Zrt.

A májusi hétvégéken tovább bővülnek a szolgáltatások, menetrendi hajók a Balatongyörök–Balatonmáriafürdő–Szigliget–Badacsony útvonalon (szombaton), illetve a Balatongyörök–Balatonmáriafürdő útvonalon (vasárnap) is közlekednek, sétahajózni pedig már Badacsony (szombaton és vasárnap) és Balatonmáriafürdő (vasárnap) kikötőjéből is lehet. A fiatalok körében kedvelt gyorshajók pedig a Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon (szombaton) szelik a habokat.

A pünkösdi hosszú hétvégén további kikötők is belépnek a hajózás körforgásába, menetrendi hajókra szállhatunk az előzőek mellett a Balatonboglár–Révfülöp és a Balatonföldvár–Tihanyrév–Tihany útvonalon. Balatonföldvár, Balatonboglár és Révfülöp (szombaton) kikötőjében pedig újabb sétahajózási lehetőségeket kínál a Bahart. Az ünnepi hétvégétől menetrend szerint elérhető lesz a vízitaxi-szolgáltatás a Fonyód–Badacsony útvonalon hétvégente.

Május hónap több kiemelt napot is tartogat, hiszen május 6-án ünnepeljük az anyák napját, amelyre kiváló ajándék lehet egy vasárnapi kellemes sétahajózás a Balatonon. Aki az élményt később szeretné átélni, annak kiváló ajándékötlet a 2017-ben bevezetett új Bahart Ajándékkártya, amely a pénztárakban és online is megvásárolható, ráadásul a keretösszeg egészen következő év végégig felhasználható a Bahart hajós szolgáltatásainak valamelyikére, legyen az komp, menetrendi vagy programhajó.


Május utolsó vasárnapja pedig gyerekzajjal teli a balatoni hajókon is. Az idei gyereknap alkalmából több kikötőben elérhető lesz a Bahart Varázshajója, ahol különböző animációs programokkal, kincsvadászattal várja a Bahart a fedélzetre a legkisebbeket.

„A társaság az idén is csatlakozott kedvezményes hajójegyakcióval a régió turisztikai partnereit összefogó Nyitott Balaton Tavasz májusi programsorozatához. A menetrendi jegyek mellé egyébként is minden utasunk megkapja a célállomásokon működő partnereink ajánlatait, így számos szolgáltatást tudnak a kuponokkal kedvezményesen igénybe venni” – mondta el Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató. A széles körű régiós kártya- és egyéb kuponkedvezmények elfogadása mellett, a saját kedvezmények körét tovább bővítve, 2017-től a Bahart-kártya több típusának bevezetésével a listaárakhoz képest akár 20 százalékkal kedvezőbb díjakon vehető igénybe a Bahart minden személyhajózási és kompszolgáltatása. Az idén is tartogat meglepetést a gyerekek számára a Bahart, a Playmobil gyerekjegy megvásárlásakor egy ajándékfigurát is kapnak a gyerekek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!