Soling-Európa-bajnokság lesz Alsóörsön

Alsóörsön rendezik meg május 1-je és 5-e között a 2018-as Soling-Európa-bajnokságot, amelyen 8 ország 22 csapata, köztük három magyar egység indul.


Újabb nemzetközi vitorlásversenynek ad helyet a Balaton. Május 1-jén kezdődik és május 5-ig tart az idei Soling Európa-bajnokság Alsóörsön.

„A magyarországi vitorlázás és a versenysport nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a Soling-Európa-bajnokságot a Balatonon, azon belül is az Alsóörs Marina kikötőben rendezik. A Magyar Vitorlás Szövetség fontos célja, hogy a jövőben is minél több nemzetközi és hazai versenyre kerüljön sor Magyarországon” – mondta dr. Kollár Lajos, az MVSZ elnöke.

A Soling Európa-bajnokságon várhatóan 8 ország 22 csapata versenyez majd a végső győzelemért. Nyílt versenyről van szó, ezért az indulók között lesz egy kanadai és egy egyesült államokbeli egység is. Magyarországot három csapat, a Varjas Sándor–Kovácsi László–Meretei Gábor, a Szűcs István–Gyulai Gábor–Szűcs Péter, valamint a Wossala György–Németh Pepe–Wossala Kristóf trió képviseli. A végső győzelemre esélyesek a magyar egységek mellett a német és ukrán csapatok is. A verseny szervezői kilenc futamot terveznek az időjárástól függően, de négy is elég ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen.

A Soling 1972-től 2000-ig volt olimpiai hajóosztály, az 1996-os atlantai olimpián a Wossala–Vezér–Kovácsi csapat képviselte Magyarországot. Az eddigi legeredményesebb magyar hajók az Európa-bajnokságokon: a Wossala–Vezér–Németh csapat kétszeres bajnok, a Litkey–Vezér–Weinhardt és a Gyenese–Vezér–Mónus egység pedig egy-egy Európa-bajnoki címet szerzett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!