Az Adrián szerepeltek 420-asaink

2018. április 4.
Címkék :

Háromnapos edzés után túl van az első versenyén a 420-as válogatottunk. Az idei évi versenysorozat az Adrián vette kezdetét a szlovéniai Izolán, ahol 66 hajó nevezett a 420-as osztályban főként a régióból (németek, osztrákok, magyarok, horvátok, és szlovének).

A válogatott keretet Regős Attila Morzsi vezette, aki elmondta: „A felkészülés elején járunk. Az ellenfelek kicsit előrébb tartanak, de igyekszünk behozni a lemaradást. Összességében tisztesen helytállt a csapat”.


Első 420-as versenyén mutatkozott be a Vida Péter–Fehérvári László páros, akik a 18, helyen végeztek. A Mohácsi Marcell–Juhász Erik páros a 32., míg a Szűcs Benedek–Batiz Ábel a 46. helyen zárt.


A folytatás az osztrák bajnokságon a fertő tavi Podersdorfban április 20–22. között lesz , majd Sail Centrope Sorozat keretében Agárdon folytatódik április 29.–május 1. között.


Mindeközben az itthon maradt kezdő 420-asok Sallai Gábor vezetésével Tihanyban edzőtáboroztak. A THE-s bázison felül hamarosan feláll egy újabb 4-6 hajóból álló kezdő 420-as csapat egy Kereked/TVSK/CSVI összevont programban Paksi Bence és Barczi Orsolya vezetésével.


Ez utóbbi 50-55 napos Balatonfüred/Csopak/Alsóörs programhoz kívülről is lehet csatlakozni a 420-as osztályszövetségen keresztül, viszonylag szerény részvételi költségek mellett. E két bázis mellett Agárdról és Keszthelyről várható 420-as egységek bekapcsolódása a hazai versenyprogramokban, valamint nyílt hajóosztályként felnőttegységek önállóan is indulhatnak a versenyeinken.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!