Siófoki programok kicsiknek és nagyoknak

2018. március 22.
Címkék :

Kulturális és gasztronómiai programokkal, tematikus fesztiválokkal, koncertekkel és színházi előadásokkal várja a közönséget Siófok, amely az idén ünnepli várossá alakulásának 50. évfordulóját.


A programsorozatot március utolsó hétvégéjén a Húsvéti Nyuladalom nevű családi rendezvény nyitja a város főterén, ahol hagyományőrző és logikai játékokkal, valamint az Alma együttes, Gryllus Vilmos, a Republic, Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus, valamint a 30Y koncertje várja a közönséget.


A Pünkösdi Szezonnyitó elnevezésű rendezvényen május 18. és 22. között fellép mások mellett a Mystery Gang, Fenyő Miklós, a Wellhello, az Irigy Hónaljmirigy és a Csík Zenekar is. A koncerteknek a Siófoki Nagystrand ad otthont. Szintén a Plázs ad otthont a nyáron az Ocho Macho, a Punnany Massif, a Piramis, Majka, valamint Ákos nagykoncertjének is, a Nagyon Balaton-sorozat keretében pedig júliusban Lovasi András és barátai lépnek színpadra.


A város különböző pontjain folyamatosan lesznek ingyenes rendezvények, amelyeken mások mellett Deák Bill Gyula, a Beatrice, a Bikini, Demjén Ferenc, a Budapest Bár, az Ismerős arcok és az R-GO is fellép. Júliusban Jazz Fesztivált rendeznek a városban, a komolyzene rajongóit pedig a Zenél a város-sorozat várja.

A siófoki Jókai park mellett található szabadtéri rendezvényhelyszín, a Színpart vidéki és budapesti társulatok előadásainak ad otthont, a gasztronómiai programok között pedig bor- és fröccsfesztivált, halfesztivált és libalakodalmat is szerveznek.
Siófokot 1968-ban nyilvánították várossá. A Balaton-parti üdülőhely fejlesztésének és az egyre több fiatalt vonzó programjainak köszönhetően 2017-ben több mint 1,1 millió regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a turisták a település kereskedelmi és magánszálláshelyein – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!