Dufour GL 360 – egy ideális hajó a Balatonra

Mérföldkő ez a francia hajógyártó cég életében, hiszen az új, 36 lábas modell a harmadik generációs Grand Large széria első tagja. A teljesen új fejlesztés tökéletes ötvözete a Dufour hajók eddigi minden előnyének, mérete pedig ideális választássá teszi a Balatonra.

Itthon kevéssé ismertek a Dufour Performance modelljei, de a Grand Large 360-asnak köszönhetően kaphatunk belőlük egy kis ízelítőt. Az új 360-as kormányállásának és munkaterének kialakítását ettől a teljesítménycentrikus hajótól kölcsönözték a tervezők. A kormányos számára sokkal egyszerűbb lett a hajó kezelése, a grósz traveller már az alapfelszereltség része és a könnyű manőverezhetőségnek köszönhetően akár egykezes vitorlázásra is alkalmassá vált a Grand Large 360-as.

A fedélzeti innovációk nemcsak a vitorlázás, de a nyaralás élményét is tovább emelték. A fedélzeten futó kötélzet fedett, így sokkal több szabad terület használható a hajón – a kokpitban akár nyolcan is kényelmesen elférünk. A hátsó fürdőplatform mérete jelentősen nagyobb, mint hasonló méretű társain, és a vízhez is közelebb került. A Grand Large 360-as egyik legnépszerűbb újítása, hogy felkerült rá a fedélzeti konyha, amely a 412-es és a 460-as modellen óriási sikert aratott.

A Grand Large modellek mindig is stílusos és komfortos belső tereikről voltak ismertek, így nem csoda, hogy a 360-as is remekel ezen a területen: gazdag famunka és harmonikus színek jellemzik a francia ízléssel megalkotott enteriőrt. A tágas szalont a sok ablak teszi világosabbá, a rengeteg tárolóhely pedig garantálja, hogy könnyen rendet tudunk tartani.

A fürdőszoba új kialakításának hála, egy az eddiginél sokkal praktikusabb tér áll rendelkezésünkre, ahogy a konyha felszereltsége is minden igényt kielégít. A kárpitok színe és anyaga, valamint a famunkák választéka is bővült: mahagóni-, tölgy- vagy tíkbútorzattal is rendelhetjük új hajónkat.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében megtalálja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!