Földi paradicsom az Atlanti-óceánban

Vízi sportok szerelmeseinek, búvároknak és gyönyörű partszakaszai miatt strandolóknak ideális Szent Ilona szigete, amely az Atlanti-óceán déli részén, 2000 kilométerre Nyugat-Afrikától fekszik.

Ez a brit tengerentúli terület – angolul St. Helena – eddig többnyire postahajóval volt elérhető, bár már két évvel ezelőtt leszállt itt az első repülőgép. A 2017. októberi rendszeres légi járat beindítása Johannesburgból öt napról négy órára csökkentette az utazási időt. Igaz, Európából így sem rövid az út, de legalább légi úton is megközelíthető a páratlan szépségű, brit fennhatóság alatt álló sziget.


Szent Ilona szigetén sűrű erdők, szakadékok, vulkanikus síkságok és sziklás partok várják az érintetlen természet rajongóit. Az óceán magától értetődően kedvez a vízi sportokat űzőknek és nagyon szépek a partszakasz strandjai. Az állatfajok kutatóinak és a búvároknak pedig maga a paradicsom, hiszen több száz, csak itt honos növény- és állatfaj lakóhelye.

Az utazóknak az új, négycsillagos Mantis hotelt ajánlják, Jamestownban, a fővárosban. A wifi még mindig korlátozott és költséges, így az utazók ritka esélyt kapnak arra, hogy elszakadjanak a világhálótól, amit ma már sokan pozitívumként értékelnek – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!